İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek olmak için Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde basın açıklaması yapmak istediği esnada polis biber gazı da kullanarak sert müdahalede bulundu.

Polis çok sayıda kişiyi ters kelepçe ile gözaltına aldı. İlk etapta 23 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi; avukatlar daha sonra alınanlarla birlikte yaklaşık 50 kişinin gözaltında olduğunu ifade etti.

Gözaltına alınanlar arasında Avukat Erdoğan Akdoğdu ve Avukat Tugçe Nazlı Akın da var.

Polisin müdahalesi sonrası Alsancak'ta yaşayanlar evlerinden ses çıkartarak müdahaleyi protesto etti.

Alsancak'taki birçok ara sokağı kapatan polis, gözaltılara devam ediyor.

Kitle ise Gündoğdu Meydanı ve Kordon'da yeniden toplanarak sloganlarla müdahaleyi protesto ediyor.

AÇIKLAMA KORDON'DA YAPILDI

Daha sonra Kordon'da toplanan kitle basın açıklamasını gerçekleştirdi.

İzmir Üniversite Dayanışması adına basın metnini okuyan üniversite öğrencisi, "Direnen mücadele eden ve başını eğmeyen sıra arkadaşlarımızın yanındayız. Baskıcı, piyasacı, zorba iktidar önce üniversitenin kapısına kelepçe vurdu yetmedi arkadaşlarımızı tutukladı. İstanbul'dan İzmir'e irademizi ortaya koyduk onlarsa üzerimize saldırdı. İşkenceyle gözaltına aldılar" dedi. "Bugün kayyumun dışında bir şey bu öfke sadece Boğaziçi'nin öfkesi değil tüm emekçilerin ezilenlerin, kadınların, LGBTİ+ bireylerin, işçilerin öfkesidir" diye konuşan öğrenci baskılara karşı boyun eğmeyeceklerini, mücadele edeceklerini söyledi.

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına basın açıklamasından sonra konuşan Memiş Sarı ise kayyuma karşı gençlerin yanında olacaklarını söyleyerek,  "Bu haklı mücadele sadece kayyum rektöre karşı değil barolara yönelik saldırılara, emekçilere yönelik baskılara, pandemide mücadele eden tabip odasının, ihraç edilen KESK'in, kenti koruyan TMMOB'un mücadelesi, işçilerin mücadele yani sosyalizm mücadelesidir" diye konuştu.

POLİS MÜDAHALESİNDEN KARELER

Kaynak: Evrensel