İzmir’de Çiğli Güzeltepe Karakolu’nun cemevi yapılması kararı tepki çekti. Karakoldan cemevi olmayacağını söyleyen CHP’li Mustafa Balbay “Burada yaşayan insanların çoğu o karakolda işkence görmüş. Bu büyük bir saygısızlık” dedi.

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü ile birlikte İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı ziyaret etti. Balbay, TARİŞ Direnişi döneminde kurulan ve bir çok kişinin işkence gördüğü Çiğli Güzeltepe Karakolu'nun cemevi yapılması kararına tepki gösterdi.

Vali Toprak, kararın bir kez daha gözden geçirileceğini söyledi.

‘KARAKOLDAN CEMEVİ OLMAZ’

Balbay şunları söyledi: "Güzeltepe'nin adı 12 Eylül öncesinde Çimentepe idi. Burada başta TARİŞ Direnişi olmak üzere pek çok kitlesel tepkinin izleri var. Karakolda çoğunlukla haksız gözaltılarla gündeme geldi. Yani semt insanları için iyi anılar içermiyor. Bu insanlar bu karakolda işkence gördü. Karakoldan cemevi olmaz. O karakolun dış görünüşünü bile değiştirmeden, 'içinde biraz oynayalım cemevi yapalım' demek büyük bir saygısızlık. Yöre halkında ciddi tepki var. Ülkede halk uzlaşı iklimi istiyor. Gelin burada siz bunu gösterin. Mahalleye sandık koyup halkın isteyip istemediğini sorun" dedi