İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik ikinci operasyonda 42 kişi gözaltına alındı.

 

Mayıs ayında savcılık kararıyla yapılan operasyonlarda el konulan ihale ve alımlara ait dosyalarla ilgili hazırlanan bilirkişi raporları kapsamında, İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Büro Amirliği ekiplerince, İzmir merkez, İstanbul, Ordu ve Hatay'da eş zamanlı yapılan operasyonlar yapıldı.

 

42 kişinin gözaltına alındığı operasyonun, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, zimmet, rüşvet, nitelikli dolandırıcılık, zincirleme olarak sahtecilik, emniyeti suistimal suretiyle güveni kötüye kullanma suçlarının işlendiği yönünde verilen raporlara istinaden yapıldığı belirtildi.

 

Mayıs ayında düzenlenen operasyonda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan, bugün yeniden gözaltına alınan 5 kişi, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden İzmir Adliyesi'ne gönderildi.

 

Gözaltına alınanların yakınlarının emniyet müdürlüğünün bahçesinde bekleyişi sürüyor.

 

İlk operasyonda da 44 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 17'si tutuklanmıştı.

 

KOCAOĞLU PARİS'TEN DÖNÜYOR
Operasyon nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Paris'teki EXPO 2020 adaylığına ilişkin programı yarıda keserek İzmir'e dönme kararı aldığı bildirildi.

 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne giderek, gözaltına bulunanların yakınlarıyla görüştü.

 

Aydoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, ''Beklediğimiz bu değildi. Beklediğimiz içeride olan birkaç arkadaşımızın dışarı çıkmasıydı. Ama her zaman söylüyorum, gönlümüz rahat. Bunlardan bir şey olmaz. Neticeyi bekliyoruz. Adalet var, hukuk var, mahkemeler var. Bunun neticesini hep beraber göreceğiz. Başkan Aziz Kocaoğlu ile telefonla görüştüm, Paris'teki programını yarıda keserek bugün İzmir'e dönecek.''

 

Gözaltına alınanların sağlık durumuyla ilgili soru üzerine, Aydoğan, ''Kimin sağlık problemi varsa bununla polisin ilgilenmesi lazım. Beni içeri bırakıyorlar mı? Kendileri bakacaklar. Biz bir devletiz, aşiret değil ki burası. Sağlık sorunu olan varsa bununla ilgileneceklerinden eminim'' dedi. (NTVMSNBC)