Boğaziçi Üniversitesi’ne Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına tepkiler devam ediyor. İzmir Barosu, yaptığı yazılı açıklamayla Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin direnişine destek verdi.

Üniversite öğrencilerinin kayyum rektöre karşı düzenledikleri protestoların meşru olduğu belirtilen açıklamada, “Halkın iradesini yok sayarak seçilmişlerin yerine kayyum atayan siyasi iktidar; bu kez de akademisyen, öğrenci ve idari personelin görüşünü almaksızın üniversiteye kayyum rektör atayarak; eşit, özgür ve bilimsel eğitimi yok etmek istemektedir” denildi.

‘GÖZALTILAR, ÖĞRENCİLERİ VE KAMUOYUNU SİNDİRME AMACI TAŞIYOR’

İktidarın yarattığı bu karanlıktan ve baskılardan birlikte mücadele ederek çıkılabileceği vurgulanan açıklamada, “Üniversitelerini karanlığa teslim etmek istemeyen ve iktidarın anti demokratik uygulamasını Anayasal haklarını kullanarak protesto eden öğrencilerin sabah ev baskınlarıyla, evlerinin duvarları ve kapıları kırılarak gözaltına alınmaları; öğrencileri ve kamuoyunu sindirme amacını taşımaktadır. İktidarın yarattığı bu karanlıktan ve giderek artan baskılardan; birlikte mücadele ederek çıkabileceğimizi biliyoruz. Kayyum rektöre karşı eşit, özgür ve demokratik bir üniversite için toplantı ve gösteri yürüyüşü hakları ile ifade özgürlüklerini kullanan üniversite öğrencilerinin ve akademisyenlerin yanındayız” ifadeleri kullanıldı.