İzmir Adliyesi girişindeki polis noktası yakınında patlama meydana geldi.

Bir polis ve bir mübaşir hayatını kaybederken iki saldırgan öldürüldü.  En az 11 kişi yaralandı.

Patlama, 16:30 sularında adliye binasının personelin yanısıra yurttaşların da kullandığı C kapısındaki polis noktasının hemen önünde bombalı bir aracın infilak ettirilmesiyle gerçekleşti.

BARO BAŞKANI: MESLEKTAŞLARIMIZA ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ

CNN Türk canlı yayınına bağlanan İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, "Çok üzgünüz, İzmir'de bu tür bir eylemin olmasından dolayı ve özellikle adliyenin seçilmiş olması... O kapıdan sadece hâkimler ve savcılar değil, vatandaşlarımız ve avukat meslektaşlarımızın da girmiş olduğu iki kapı var o yönde. Öğrendiğimiz kadarıyla bir araç orada patlatılıyor. Öyle anlaşılıyor ki oraya ilgili çekilirken içeride bir kargaşa yaratılıyor. Personelimizi güvenli bölgelere aldık. Meslektaşlarımıza da ulaşmaya çalışıyoruz. Neden bu saldırılar İzmir'de olmuyor şeklindeki bir paylaşım vardı sosyal medyada suç duyurusunda bulunduk. Çıktılarımızı alıp dosyaya ekledik. Sosyal medyada İzmir itham ediliyordu. Henüz bize bir bilgi ulaşmadı" dedi.

AKP MİLLETVeKİLİ: ÖNCE BİR ARAÇ PATLATILARAK SALDIRI BAŞLATILIYOR

AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya "Hemen oradaki avukat, hakim arkadaşlarımızı aradık. Şimdi olayın gerçekleştiği nokta C blok, ağır ceza mahkemeleri ve kafe var. Önce bir araç patlatılarak saldırı başlatılıyor, bu iki teröristi güvenlik güçlerimiz etkisiz hale getiriliyor. Hakimleri de savcılar da çok ciddi operasyon gerçekleştirdiler. Onları yıldıracak bir saldırı olarak değerlendirilmiyor ancak mesaj vermeye çalışmış olabilir. Baktığımız zaman son gerçekleşen İstanbul'daki saldırıyla ilgili olarak operasyon yapılmıştı ve ciddi bilgilere ulaşılıyordu" dedi

HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, İzmir'deki patlamaya ilişkin Twitter'dan yaptığı açıklamada "İlgili bakanımız bilgilendirmeyi yapacak, ek bir değerlendirme yapmam doğru olmaz. İnşallah başarısız bir terör girişimidir" dedi.

Patlamaya ilişkin Radyo Televizyon Üst Kurulu’nca yayın yasağı getirildi.

(Kaynak: Habertürk)