İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya Halk TV stüdyosundan çıkarken yumruk atarak saldıran zanlının gözaltına alındığı açıklandı.

Adliyeye sevk edilen saldırgan tutuklandı.

İstanbul Valiliği, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'ya saldıran zanlının yakalandığını bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, "Yapılan çalışmalar neticesinde saldırganın 1990 doğumlu S.O. olduğu tespit edilmiş ve saat 05.30’da Silivri ilçemizdeki adresinde yakalanarak gözaltına alınmıştır. Konuyla ilgili başlatılan tahkikat devam etmektedir. Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor ve Sayın İsmail Buğra Kavuncu'ya geçmiş olsun diyoruz" denildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli S.O., sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Bakırköy Adliyesi'ne götürüldü. Burada savcıya ifade veren S.O., tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Nöbetçi Bakırköy Sulh Ceza Hakimliği, şüpheli S.O.'nun "kasten yaralama" suçundan tutuklanmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, bir yayına katılmak için gittiği Halk TV stüdyolarından ayrıldığı sırada kimliği belirsiz bir kişinin yumrukla saldırısına uğradı. Saldırgan, Bakırköy'deki binadan çıktığı sırada Kavuncu'nun yanına gelip 'Bir şey sorabilir miyim?' dedi, ardından da yumruk atıp olay yerinden koşarak kaçtı. Saldırı anı güvenlik kamerasına da yansıdı.