AKP-MHP ittifakının ortak adayı olarak Fatma Şahin’in belirlendiği Gaziantep’te, CHP-İYİ Parti ittifakının adayı ise belirsizliğini koruyor.

1989-1999 yılları arasında CHP’den 3 dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Celal Doğan’ın, ortak aday gösterileceğini ve iki partinin açıklamasını beklediğini söylediği öne sürülürken, İYİ Parti’den yalanlama geldi.

Daha önce iki parti arasında yapılan ittifak görüşmelerinde, Gaziantep adayının İYİ Parti tarafından belirleneceği açıklanmıştı.

İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Mehmet Serkan Karakuş da, büyükşehir belediye başkan adayının CHP tarafından çıkarılacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını, aday belirleme yetkisinin İYİ Parti’de olduğunu söyledi.

Karakuş, İYİ Parti ve CHP genel başkanları arasında daha önce gerçekleşen görüşmeler ve yapılan anlaşmanın geçerliliğini koruduğunu ifade ederek, “Son günlerde basın yayın organlarımızda yer alan birtakım haberler için açıklama yapma gereği duyulmuştur. Bilindiği üzere İYİ Parti ve CHP genel başkanları arasında daha önceden gerçekleşen görüşmeler sonucu Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayını İYİ Parti’nin çıkaracağı belirlenmiştir. Son günlerde Gaziantep’te ittifakın yer değiştirdiği, başkan adayını CHP’nin çıkaracağı ve bu noktada da Celal Doğan’ın aday gösterildiği gibi haberler tamamen gerçek dışı olup, kamuoyunu yanıltmaktadır” dedi.

‘ADAY GÖRÜŞMELERİ SÜRÜYOR’

Gaziantep Büyükşehir Belediye başkan adayını belirleme yetkisinin halen kendilerinde olduğunu ve bu konuda İYİ Parti genel merkezinin ve teşkilatın tutumunun net olduğunu vurgulayan Karakuş, şu açıklamada bulundu:

“Adaylar ile ilgili ittifak görüşmelerimiz devam ediyor. Kısa bir süre içerisinde hem büyükşehir ve hem de ilçe belediye başkan adayları kamuoyuna tanıtılacaktır. Gaziantepli hemşehrilerimiz rahat olsun. İYİ Parti Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı, toplumun tüm kesimlerini kucaklayacak, kentin tüm sorunlarına çözüm üretecek, dürüst, çalışkan ve herkesin gönül rahatlığıyla oy verebileceği bir kişi olacaktır.”

Kaynak: Duvar