Gezi eylemleri sürecinde, Okmeydanı’nda polisin gaz fişeğiyle vurulan ve 269 gün sonra hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın doğum gününde "İyi ki doğdun Berkin Elvan" pankartı açan biri lise öğrencisi iki genç, sekiz yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyor.

diken'deki habere göre; İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca hazırlanan iddianamede, 5 Ocak 2015’te Taksim metro çıkışında ‘İyi ki doğdun Berkin Elvan. Mücadelemizde yaşayacaksın. Dev-Lis’ pankartını açan 19 yaşındaki Ş.C.S. ile 20 yaşındaki B.K.’nin ikaz edilmelerine rağmen eylemlerine devam ettikleri belirtildi.

İki genç hakkında, ‘Kanuna aykırı toplantı ve yürüyüşlere silahsız katılarak ihtara rağmen kendiliğinden dağılmama’ ve ‘Terör örgütü propagandası yapmak’ suçlamalarıyla sekiz yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İKİ METRE YÜKSEKTEN AŞAĞI ATILDIK

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında savunmasını yapan Ş.C.S, pankartı açar açmaz herhangi bir uyarı yapılmadan kendilerine müdahale edildiğini anlattı.

Ş.C.S, “Havalandırma boşluğuna çıkan daha sonra polis olduğunu öğrendiğimiz kişiler bizi iki metre yüksekten aşağı attı. Araca girip telsizleri görünce polis olduğunu anladık” dedi. Diğer sanık B.K. da “Basın açıklamamız beş dakika bile sürmeden müdahale edildi. İşkence edilerek gözaltına alındık. Herhangi bir yasadışı örgütle bağlantım yok” diye konuştu.

Dev-Lis’in ‘terör örgütü yapılanması’ kapsamında olup olmadığının sorulması için Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yazı yazılmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.