İtalya'nın kuzeydoğusundaki Ravenna limanı açıklarında Türk bandıralı bir yük gemisi, başka bir gemiyle çarpışarak battı. 11 mürettebat taşıyan Türk gemisindeki kayıpları arama çalışmaları sürüyor.

İtalyan kaynaklardan alınan bilgilere göre bu sabah yerel saatle 09.30 civarında, "Gökbel" isimli Türk ticari yük gemisi, Ravenna limanı girişine yaklaşık 1 deniz mili kala Belize bandıralı başka bir yük gemisiyle çarpıştı. Olayın, gemilerden biri limandan çıkıp diğeri limana girmeye çalışırken meydana geldiği belirtildi.

Çarpışmanın, sis nedeniyle görüş şartlarının kısıtlı olmasından kaynaklanmış olabileceği bildiriliyor.

Türk gemisinde bulunan 11 kişilik mürettebattan 4'ünün kurtarıldığı, 3'ünün Sahil Güvenlik güçlerinin "kontrolü altında" ancak halen denizde olduğu, 1 kişinin batan gemide kaldığı ancak kurtarma ekipleri tarafından ulaşıldığı belirtiliyor. Halen kayıp olan 3 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

İtalya Başbakanı Matteo Renzi de Twitter hesabından yazdığı mesajda, olayla ilgili düzenli olarak bilgilendirme yapılacağını söyledi.

Ravenna Belediye Başkanı Fabrizio Matteucci ise olayın çevresel bir risk yaratmadığını açıkladı. Matteucci, çarpışan gemilerin çevreye zararlı malzeme taşımadığını ve yakıt sızıntısı olduğuna dair belirti de bulunmadığını belirtti.

Kaynak: BBC Türkçe