Taksim Dayanışması’nın çağrısıyla Cumartesi akşamı Gezi Parkı’na girmek isteyen gruplara polisin müdahalesi sırasında 24 yaşındaki İtalyan fotoğrafçı Mattia Cacciatori’nin de gözaltına alındığı belirtildi. 

ANSA ajansında yer alan habere göre; İtalya Dışişleri Bakanlığı yetkilileri de bu bilgiyi doğruladı ve İstanbul’daki başkonsolosluk vasıtasıyla durumu yakından izlediklerini açıkladıkları belirtildi.

Özellikle savaş bölgelerinde çalışmalar yapan Fotoğrafçı Mattia Cacciatori’nin, Taksim’de dün akşam çıkan olayları fotoğraflarken gözaltına alındığı sırada, yine İstanbul’da bulunan Chiara adlı bir arkadaşına cep telefonundan, “Beni gözaltına aldılar. Diğer gözaltına alınan kişilerle birlikte polis aracındayız. Beni Aksaray’daki emniyet müdürlüğüne götürüyorlar” kısa mesajını geçtiği ortaya çıktı.

22 Haziran’dan beri İstanbul’da olduğu belirtilen Cacciatori’nin İtalya’nın kuzeyindeki Verona’da yayım yapan L’Arena gazetesi için çalıştığı belirtildi. 17 Haziran’da da bir başka İtalyan fotoğrafçı Daniele Stefanini gözaltına alınmış, yapılan işlemlerin ardından 24 saat sonra serbest bırakılmıştı. (SkyTürk)