İsveç Demokrat Parti Lideri Jimmie Akesson, sınırda izinsiz broşür dağıtması nedeniyle gözaltına alınarak sınır dışı edildi.

Edirne'de mültecilere “İsveç'e gelmeyin. İsveç tamamen dolu. Size daha fazla para veremeyiz ve konut sağlayamayız” yazılı broşürleri dağıtan İsveç Demokratları'nın lideri Jimmie Akesson, İstanbul Havalimanı'ndan sınır dışı edilerek ülkesine gönderildi.

Akesson hakkında Edirne Pazarkule Sınır Kapısı’nda sığınmacılara yönelik İsveç'e gelmemeleri yönünde İngilizce yazılı izinsiz broşür dağıttığı gerekçesiyle hakkında yasal işlem yapıldı. Edirne'deki işlemleri tamamlanan Akesson, sınır dışı edilmek üzere bugün polisler eşliğinde İstanbul Havalimanı'na getirildi. 15.45 uçağıyla Danimarka'nın başkenti Kopenhang'a gönderilen İsveçli parlamenter Akesson'a sınır dışı işlemi uygulandı.

KONTROLDEN ÇIKMIŞ BİR ÜLKE

İsveç Demokrat Parti Basın Şefi Henrik Gustaffson olanları doğrulayarak, "Morgan Johansson ve hükümetimizin pazarlık etmeye açık olduğu ve daha fazla para vereceği ülke, devletin onaylamadığı broşürlerin dağıtılması nedeniyle insanların tutuklanıp sınır dışı edildikleri bir ülkedir. Türkiye kontrolden çıkmış bir ülkedir ve Avrupa'nın mülteci politikası üzerinde en ufak bir etkisi yoktur. Bu mülteciler için olduğu kadar Avrupa için de elbette ki kötüdür" dedi.