İstinaf Mahkemesi, Diyarbakır'da 6-8 Ekim 2014'te yaşanan şiddet olayları sırasında, aralarında Yasin Börü'nün de olduğu 4 kişinin öldürülmesiyle ilgili davada yargılanan sanıklara verilen cezalarla ilgili itirazları, esastan reddetti. İstinaf Mahkemesi, Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararını yerinde buldu.

6-8 Ekim olayları sırasında Yasin Börü, Riyat Güneş, Ahmet Dadak ve Hasan Gökgüz öldürülmüştü. Olaylarda ülke genelinde ise 50'ye yakın kişi hayatını kaybetmişti.

Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, 24 Nisan 2017 tarihinde verdiği kararda, 41 sanıktan 16'sını "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" ile "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" gerekçeleriyle 5'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırmıştı. 2 sanığa ise ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası vermişti.

Mahkeme heyeti, yaşı 18'den küçük olan 6 sanığı ise yine aynı suçlardan 110 yıl hapis cezasına mahkum ederken, sanıklara, "adam öldürmeye teşebbüs", "konut dokunulmazlığını ihlal", "örgüt propagandası yapmak"tan ayrıca ceza vermişti.

Mahkeme heyeti, firari 3 sanığın dosyasının ayrılmasına 14 sanığın ise beraatine karar verdiğini açıklamıştı.