Şırnak merkez ve ilçelerinde özellikle sokağa çıkma yasakları sonrası uyuşturucu bataklığına çekilmek istenen çok sayıda genç, uzun bir süredir kendilerini “istihbaratçı” olarak nitelendiren kişiler tarafından aranarak, rahatsız ediliyor. Güvenlik gerekçesiyle isminin açıklanmasını istemeyen gençlerden birisi de 19 yaşındaki Y.N. adlı öğrenci.

‘ÇAY İÇMEK’ İÇİN EMNİYETE ÇAĞRILDI

N.Y., 16 Nisan’da Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube'den olduğunu söyleyen bir kişi tarafından arandığını ve emniyete çağrıldığını aktardı. Konuyu sorduğunda kendisine, “Buraya geleceksin, çay içeceğiz. Konuşacağız” denildiğini aktaran N.Y., “İlla oraya gelmem mi lazım diye sordum. Onlar da, 'Tereddüttün varsa ben seni evden de alırım. Ben de, 'Gerek yok, gelince sizi ararım' dedim” diye anlattı.

Emniyet'in önüne gittiği vakit, ön kapı yerine arka kapıdan içeriye sokulduğunu söyleyen N.Y., yaşananlar hakkında şunları söyledi: "Arka kapıda da kimse yoktu. Kapı şifreliydi. Sadece 3 kişi vardı odada. Oturduktan sonra derslerden bahsettiler. ‘2 aydır seni hem sosyal medyadan hem de fiziki olarak takip ediyoruz’ dediler. O sırada arkadaşım bana, ‘Dershaneye gel, denemeye geç kalıyorsun’ diye mesaj attı. Ben ona mesaj atana kadar bilgisayardaki kişi bana, ‘Sen denemene git, geç kalma. Biz seni sonra arayacağız’ dedi. Daha sonra hastanenin arkasına bıraktılar."

'KÜRTÇE PARTİYİ SEVİYOR MUSUN DİYE SORDULAR'

Burada Kürtçe kendisine, “Partiyi seviyor musun, oraya gidiyor musun” diye sorulduğunu iddia eden N.Y., şunları kaydetti: "Ben de partiyi (Halkların Demokratik Partisi) sevmem ya da gitmem suç teşkil ediyor mu?” diye sordum. Beni diğer gün bir daha aradıklarında, 'Dün geldim, konuştum, çay içtik, tanıştık, yeter’ dedim. Bana, ‘Tereddüttün mü var' diye sordular. Kendilerine beni aramamalarını söyledim. Ben reddettikçe ısrar ettiler.”

HDP hakkında, “Terörle bağlantılı bir parti" denildiğini de kaydeden N.Y., daha sonra aynı kişilerin aynı araçla defalarca önünden geçtiğini de ifade etti. Birkaç gün önce gece saatlerinde aynı numaradan tekrardan arandığını aktaran N.Y., "Tesadüf mü taciz mi bilmiyorum. Arabayla etrafımda dolanıyorlar. Takip ediyorlar” diye ekledi.

‘DEVAM ETMESİ DURUMUNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM’

N.Y., bu durumun tekrar edilmesi halinde savcılığa suç duyurusunda bulunacağını dile getirdi.

Kaynak: Mezopotamya Ajansı