YPG-YPJ güçleri ve Burkan El-Fırat savaşçılarının Tel AbyadIŞİD'den temizlemesinin ardından bölgeye giden Hürriyet muhabirleri, IŞİD'in "cezaevlerini" görüntüledi.

Hürriyet'ten Gülden Aydın ve Selçuk Şamiloğlu'nun görüntülediği IŞİD'e ait cezaevi ya da işkencehanelerin, IŞİD işgalinden önce depo olduğu tahmin ediliyor. IŞİD gelince ise depoyu hapishaneye çevirmiş.

Muhabirler, kapıyı açıp içeri girdiklerinde kötü bir koku yayıldığını belirtiyor ve manzarayı, "Sağ tarafta penceresiz koğuşlar, sol tarafta ise iki metrekarelik penceresiz hücreler. Ortada ise işkencehanesi," diye aktarıyor.

Yerlerde tutsak listelerinin olduğu defterlerle de karşılaştıklarını aktaran Hürriyet muhabirleri, listedeki çoğu ismin "hırsız ve katil" olarak kayıtlara geçtiğini belirtiyor ve ekliyor: "Buradaki mahkûmların akıbetini tahmin etmek zor değil."

Hırsızlıkla suçlananların ellerinin, cinayet işleyenlerin ise başlarının kesildiğini aktaran muhabirler; duvarda asılı duran bir levhada ise "Cihat kuralları" yazdığını aktarıyor.

İşte Hürriyet'ten Gülden Aydın ve Selçuk Şamiloğlu'nun görüntülediği IŞİD'in işkencehaneleri: