Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayı’nda Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı rehin alan eylemciler, ellerini kollarını sallayarak adliyeye girdiklerini söyledi.

imc tv Editörü Candan Yıldız Çağlayan’daki rehine olayında eylemcilere telefonla ulaşarak son duruma ilişkin bilgi aldı. Ellerini kollarını sallayarak adliyeye girdiklerini söylediklerini belirten Yıldız şöyle konuştu:

“Eylemcilerden bir kişiyle görüştük biz. En merak edilen konu ‘o silahı nasıl soktular’ bunu sorduk.

‘Tam da elektriklerin kesik olduğu bir dönemde siz girdiniz ve o arada güvenlik kontrollerinden geçerek mi girdiniz, X-Ray’ler çalışıyor muydu?’ diye sorduğumda bütün güvenlik önlemlerinin alındığını, buna rağmen çok rahat girebildiklerini söylediler.”

ODADAN GELEN SİLAH SESLERİ

“Rehin alındıktan sonra savcının odasının kapısı zorlanıyor. O arada bunlar da 1-2 el ateş açıyor. O silah seslerinin kaynağı da bu.”

‘NEDEN 15.36?’

“12.30’da rehin alınıyor Savcı Kiraz ve ilk mesajlarını 12.36’da atıyorlar. 3 saatlik bir süre tanıyorlar o yüzden de 15.36 gibi bir süre verdiklerini açıkladılar.”

Benim konuştuğum kişinin sesi gayet sakindi. Yabi bir kararlılık hissiyatına kapıldım ben. Çok umutlu değillermiş görüşmelerden. ‘Peki kimlerle görüştüğünü, bir müzakere süreci işliyor mu, taleplerinizi kimlere ilettiniz?’ diye sorduğumda da önce başsavcıyla bir telefon görüşmesi yapmışlar. Başsavcı telefonu kapatıyor ve başsavcının katibiyle doğrudan görüşüyorlar ve katibe taleplerini aktarıyorlar. Bunun dışında da orada konuşlanan emniyetten bir kişiyle de telefon görüşmesi yapıyorlar.”

TALEPLERE YANITLAR

“Bir müzakere olabilecek mi?, sorusuna, başsavcı katibinin ‘Zaman çok dar. Biz zaten Berkin’i vuran polislerin adını çıkarmamız, polislerin kimliklerinin açığa çıkması, herhangi bir basın medya aracılığyla onların bir tür itirafta bulunmalarının talebinin mümkün olmadığını çünkü zamanın çok dar olduğunu bu kimliklerin bu kişilerin hemen tespit edilmelerinin bu zaman diliminde çok mümkün olmadığını’ söylediğini ilettiler. Yani çok olumlu yanıt alınmamış bilgisini aktardılar.”

SAVCININ SAĞLIK DURUMU

“Savcının sağlık durumunu sordum ve gayet iyi olduğunu söylediler. Zaten savcıyla da hem emniyetteki kişinin hem de başsavcı katibinin görüştüğünü, telefonda onları görüştürdüklerini söylediler.”

KAÇ KİŞİLER?

“Kaç kişisiniz diye sordum sayı vermediler.”

SİLAH KİMİN?

“Bir de savcının silahı mı, o silah nasıl girdi, sizin mi, savcının mı?, diye sorduğumda hayır kendi silahımız açıklamasını yaptılar. Kendi ifadeleriyle elimizi kolumuzu sallayarak girdik dediler.”