Özgür Gündem yazarı Özgür Amed, Başbakan Erdoğan ve Barzani'nin Diyarbakır buluşmasının 'illegal notlarını' yazdı. Yazısında, Şivan Perwer ve İbrahim Tatlıses'in düeti ile Baydemir-Erdoğan buluşmasında ikilinin 'elele tutuşmasının' Diyarbakır'da neden olduğu tahribatı da anlatan Amed, Diyarbakır'daki buluşmada pek çok detayın es geçildiğini belirterek, "Amed şovunun illegal yorum ve notlarını" şöyle aktardı:

**Bağların su serpilmiş kuçelerinde güvercin besleyen Xalê Evdirrehman Erdoğan’ın gelişini kendi mesleği üzerinden değerlendirdi. “Abê bilîsen bizim güwercin işinde teqlecî kuşların yeri ayrıdır. Yükseğe çıktıktan sonra xoş teqleler atarak şov yapiler. Sesleri de xoştır ha! Anlîsen degıl? Yane kuş diyikî ben kendime guçliyem. Feqet ben ne zaman onlara yem atsam aqlıma o sahnedeki ikili, üçli pozlar gelî. Niye diyecaxsan benım babam! Şimdi qardaşıma solim. Kuşlar yerde dolaşırken elimizden yem yiyiler, havalanınca da kafamıza pisliler. İnsan kendi halqına yani onu besleyeni pisletmesi xoş degıl bence. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

**Fiskaya’nın sur dibinde gençleri bekleyen toma ve akreplerin her zamanki rahatsız ediciliği karşısında akan Dicle’ye evinin penceresinden bakan Medine Teyze, olayı çözmüş gibi.

“Oxlım, bunlar bizi dezgeye getiri. Erdoğan ne yapti kendince bilisen? Anlatam…

Bizim köye yakın bir yerde mayınlı bölge vardı. Askerler sürekli operasyona çıkardı. Onlar her operasyona çıktığında bizim köyden eşekler eksilirdi. Çünkü o mayınlı bölgelerde onları kullanırlardı. Hiç unutmam bir keresinde askerler sıpalardan birini omuzuna alarak oraya götürmüşlerdi. Sıpanın keyfi yerinde idi. Fakat 5 dakika sonra mayınlı tarlaya sürüleceğini bilmiyordu. Ona verilen değerin, kıymetin ölüm fermanı ile eşdeğer olduğunu nereden bilebilirdi ki? Ee siyasette biraz böyle bişidir. Bu Tayyip’in işi gücü de Kürtler’i bu hale sokmak. Bakma işine gelince Kürtleri ve Kurdistan’ı ağzına alıp omuzuna verip baş göz ettiğine. Söylediği her iyi şey, her iyi davranış bizi o mayınlı tarlaya biraz daha yaklaştırmak, önderimizden, partimizden uzaklaştırmak içindir. İngiltere’nin siyasetini öğrenmiş. İlla gere bizi bir şekilde böle. Ama bu saatten sonra yemeyiz. Yiyenlere de afiyet olsun.”

**Şivan ve ibo düeti o kadar kötü o kadar anlaşılmaz ses tonları ve acıları içeriyordu ki aynı mahellede aynı anda 3 intihar, 3 saat elektrik-su kesintisi olmuş. Yine biyologlar derneğinden edindiğimiz bilgilere göre “oradan geçmekte olan kuşlarda radyasyon madyasyon tehlikesi görülmüş”. Bu durumun küresel ısınmaya da etkisi malumunuz. 

**Şivan Perwer’in dün cemaat ve akp arasında devam eden dershane kavgasına karışarak dershaneler hakkında açıklama yapmasından sonra “Şivan Amed’e gelirken AKP Gençlik Kolları Başkanlığı önerildi” dedikodusunu ciddi manada ciddileştirdi. Acaba? demeye başladı herkes. Hele bir de Erdoğan kürsüde iken kendisi gidip onun yerine oturması olayı iyice çıkmaza sokuyor.

**Köylerden getirilen ve ellerine Türk bayrağı verilen yaşlı amcalara 1 depo fazla mazot verildiği ortaya çıktı. Bildiğiniz üzere “Arkadaş! Gel AKP’leş, Mazot beleş” felsefesi her AKP Amed mitinginde cortluyor.

**Erdoğan ve Osman Baydemir’in el ele tutuşmasından sonra Amed ve çevresinde el ele dolaşan çiftlerde ciddi bir düşme olduğu görüldü. Protestolar gittikçe büyüyor. Boşanmaların da artacağı yönünde endişeler var.

**Şatafatın, yalanın, alakasız istatistik ve şovun dibine vuran D.Bakır AKP İl Başkanlığı’na üstün çabalarından dolayı Holywood Sahne Dekor ve Tasarım ödülü verildi. Yapımcı arkadaşım Jonî Prezechi “Kendilerine teklif götürdük. Yeniden çekilecek Terminatör ve Jaws filmlerinin sahne dekorunu siz yapın” dedik. Seve seve yapacaklarını, bu zaten onların işi olduğunu söylemişler.

Özgür Amed'in yazısının tamamını okumak için tıklayınız...