Ağrı Tendürek Dağı'nda dün yaşanan ve HDP Diyadin eski İlçe Eş Başkanı Cezmi Budak ile bir PKK'linin yaşamını yitirdiği operasyona ilişkin görüntüler yayınlandı.

DİHA'nın kayıt altına aldığı ve YouTube'da yer alan görüntülerde yaralı askerlere yardıma giden HDP'liler, "malzemelerin derdine düşen" askerlere, "Ne malzemesi, burada arkadaşın ölüyor..." diyor.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da Ağrı'da yaşananlara ilişkin olarak, "Çatışma bölgesinde askerler var, helikopter yaralıları almak yerine yukardan ateş açıyor. Ambulans yok, helikopter yok. Yaralı askerleri çarşaflarla taşımak zorunda kalıyor arkadaşlarımız. Fotoğraflar var görüntüleri var," demişti. YouTuBe'ta yayınlanan bölgedeki o anlara ilişkin görüntülerde Demirtaş'ın dediklerinin karşılık bulduğu görülüyor.

Demirtaş Ağrı'da yaşananlarla ilgili şöyle konuşmuştu: "Ağrı’da ne olduğunu bütün halkımızın bilmesi lazım. Özellikle evladı askerde olan anaların babaların bilmesi lazım. Dün Ağrı’da bir çatışma değil, sahnesi önceden planlanmış, önceden provası yapılmış, sahte bir kurgu operasyon vardı ve orada mümkün olduğunca fazla cenaze çıkarmaya çalıştılar. 15 askeri çatışma bölgesinde bırakıp terk ettiler. Bunlardan 8’i yaralıydı yaralı. Yaralı askerleri çatışma bölgesinde bırakıp geri çekildiler. Neden? Orada o askerler yaşamını yitirsin ve ülkede AKP’nin oyları tavan yapsın diye. Ne oldu peki? HDP’li arkadaşlarımız çatışma bölgesine giderek HDP’li yönetici arkadaşlarımız yaralı askerleri oradan alıp çıkartarak, kendi elleriyle alıp çıkarttılar."

İşte o görüntüler: