Sarıyer Baltalimanı sahilde denize girip çıkan 17 yaşındaki Veysel Geçen yol kenarındaki aydınlatma direğinden çelik bariyerlere geçen elektrik kaçağı yüzünden hayatını kaybetti. Olay yerinde çelik bariyerlere dokunan 4 kişi daha elektrik akımına kapılarak yaralandı.

 

Olay Baltalimanı Sahil yolunda meydana geldi. Küçük Armutlu Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Şehit Hasan Uzun Sokak'ta yaşayan ve bir kadın kuaföründe çalışan 17 yaşındaki Veysel Geçen arkadaşları ile birlikte sahile gitti.

 

Anne Fadime Geçen akşam olduğunu sokağa çıkmamasını istedi. Annesinin itirazlarına rağmen dışarı çıkan Veysel, arkadaşlarıyla birlikte denize girip, çıktı. Daha sonra elbiselerini koyduğu yol kenarındaki çelik bariyerin yanına gitti. Ancak kıyafetlerini almak isterken elektrik akımına kapıldı.

 

Veysel'e yardım etmek için çelik halatlara yaklaşan 4 vatandaş daha elektrik akımına kapıldı. Sağlık ekipleri olay yerine geldiğinde Veysel'e müdahalede bulunmak istedi fakat ambulansta bulunan teknik cihazın çalışmadığı görüldü. Ambulansta doktor Veysel'e müdahale ederken dahi çelik tele temas etmesi sonucu akımdan etkilendi. Az ilerisinde bulunan meraklı vatandaşlar olay yerine gelmek için çelik halatlara dokununca elektrik akımına kapılarak yaralandı.

 

Kaçak elektriğe çarpılan Veysel hemen hastaneye kaldırıldı. Yoğun bakıma alınan Veysel'in beyin ölümünün gerçekleştiği anlaşıldı. Olaydan 10 dakika sonra çevredeki esnafın şikayeti üzerine TEDAŞ görevlileri incelemenin ardından kaçak elektrik olduğunu tespit ederek bölgenin elektriğini kestiler. Anne Fadime Geçen, oğlunun ölümüne neden olan elektrik kaçağının sorumluları hakkında yasal işlem başlatacaklarını ve sonuna kadar takipçisi olacaklarını söyledi. (Habertürk)