İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Ümit Şen, 1 Mayıs’ta polis şiddeti sonucu yaralananlarla ilgili açıklama yaptı. Şen, binlerce kişinin polis copu, plastik mermi, tazyikli su, biber gazı ve fişekle yaralandığını söyledi.

Yaralılarla ilgili hekimlerden İstanbul Tabip Odası’na ulaşan bilgilere göre, dört kafa travması, bir kulak kesisi, bir kol kırığı, 15-20 gaz kapsülü ile yaralanma meydana geldi.

Bianet'te yer alan habere göre “Çok yoğun gaz kullanıldığını, TOMA’dan sıkılan suda da kimyasal madde bulunduğu” belirtildi.

“Yoğun gazdan etkilenenler, ara sokaklarda astım gibi sebeplerle kriz geçirenler, gazdan, tazyikli ve kimyasal sudan etkilenenler in hepsi yaralı olarak değerlendirildi.”

İstanbul Valiliği İl Basın Ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nden yapılan açıklama ise şöyle:

“19′u polis memuru olmak üzere toplam 90 kişi hastanelere tedavi görmek üzere intikal etti. Halen 23 yurttaşımız müşahede altında tutulmakta olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır.”

“Üçü avukat 266 kişi gözaltında. Yaklaşık 50 kişi yaralandı. Yaralıların içinde gözünü kaybetme tehlikesi olanlar, hayati risk taşıyanlar, kolu ve burnu kırılanlar da var.”

Gözaltına alınan avukatlar dün akşam serbest bırakıldı, diğer gözaltılar savcılığa çıkarılmak için bekliyor.