İstanbul'un her iki yakası için de dün alınan elektrik kesintileri ile ilgili bugün yeni bir gelişme oldu. Havaların soğudu bir süreçte, hurriyet.com.tr’nin soruları üzerine AYEDAŞ 9-11 Ocak için yapılacak kesintilerin iptal edildiğini duyurdu. BEDAŞ yetkilileri ise, kesinti kararının uygulanacağını bildirdi.

İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım A.Ş.'den yapılan açıklamada "09.01.2015 - 10.01.2015 - 11.01.2015 tarihlerinde ‘Planlı Elektrik Kesintisi Programı’ kapsamında İstanbul Anadolu Yakası Elektrik Dağıtım Bölgesinde hava muhalefeti sebebiyle planlanan çalışmalar iptal edilmiştir. Kamuoyunu bilgilendirme amacıyla duyurmanızı önemle rica ederiz" denildi.

'EPDK ONAYI İLE YAPILIYOR'

Avrupa yakasında faaliyet gösteren Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ) kaynakları ise önceden yapılan planlama uyarınca, iptalin söz konusu olamayacağını bildirdi. BEDAŞ kaynakları, gerekli yatırımların yapılmaması durumunda, önümüzdeki süreçte daha ciddi sorunların oluşmasının söz konusu olabileceğine işaret etti. Aynı kaynaklar, iptal kararlarının EPDK onayından geçtiğine de işaret etti.