İstanbul Valiliği, Ulaşıma kapalı olan Topkapı - Eminönü arası Tramvay seferleri ile Topkapı - Söğütlüçeşme arası Metrobüs seferleri ulaşıma açıldığını duyrdu.

İstanbul'da polis 1 MayısTaksim'de kutlamak isteyen gruplara Beşiktaş, Şişli, Mecidiyeköy, Okmeydanı ve Osmanbey'de müdahale etti.

Taksim'e çıkmak isteyen gruplara polisin müdahalesi aralıklarla devam ediyor.

Şişli'deki DİSK binası önünde sendikalar saat 11.00'e doğru Halaskargazi Caddesi'ne çıktı. Polis grubun Taksim'e doğru geçişine izin vermedi. Çevik Kuvvet ekipleri ve TOMA'lar gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Sendika üyeleri DİSK'in bulunduğu sokağa çekildi. Polis 50 kişilik bir grubun anma için Taksim'e geçebileceğini söyledi. Ancak sendikalar "İşçinin olmadığı yere gitmeyiz" diyerek bunu kabul etmedi. Şişli'nin ara sokaklarında çatışmalar yer yer sürüyor.

BEŞİKTAŞ'TA GÖZALTILAR VAR


Taksim'e çıkmak isteyen gruplar sabah erken saatlerden itibaren Beşiktaş Barbaros Bulvarı'nda toplandı. Polis gruplara izin vermedi, Taksim'e yürümek isteyen gruplara müdahale etti. Polisin biber gazı ve tazyikli suyla yaptığı müdahale ara sokaklarda da sürdü. Polisin attığı gaz evlere kadar girdi. Birçok çocuk gazdan etkilendi. Polis plastik mermi kullandı. Beşiktaş ve Tarlabaşı'nda gözaltılar var.

Mecidiyeköy'de de Taksim'e doğru yürümek isteyen gruba polis müdahale etti.

OKMEYDANI'NDA POLİS MÜDAHALESİ DEVAM EDİYOR

Piyalepaşa Bulvarı'nda toplanan bir grup, Okmeydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Okmeydanı hastanesi önünde toplanan gruba polis polis biber gazı ve plastik mermilerle müdahale etti. İstanbul'da Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Acil servisi gazdan etkilenenlerle doldu. 

Ayrıca Zincirlikuyu, Tarlabaşı ve Esentepe'de de polis müdahalede bulundu. Polisin müdahalesi sırasında gazeteciler de yaralandı.

t24 editörü Deniz Zerin işyerine ulaşmaya çalışırken gözaltına alındı.

ÇHD'nin twitter hesabından saat 14.29'da yapılan açıklamada "An itibarı ile toplamda 160 civarı gözaltı ve 40 yaralı olduğu bilgisi bize ulaşmıştır" denildi.

(Fotoğraf AFP)