Berkin Elvan’ın cenazesi sonrası İstanbul’da eylem ve gösteriler devam eti. Bir kişinin hayatını kaybettiği iddia edildi. Olayın nedeni ve faili hakkında henüz net bir bilgiye ulaşılamadı. Ancak olay daha ajanslara düşmemişken Ak Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu'nun CNN Türk'teki Tarafsız Bölge programına canlı yayınına bağlanıp ölüm haberini vermesi gün boyu konuşulan provokasyon söylentilerinin sosyal medyada rağbet görmesine yol açtı.

İddiaya göre saat 22:00 sıralarında Okmeydanı sakini oldukları belirtilen bir grup, Fatih Sultan Mehmet Caddesi'nde toplanarak tekbir getirmeye başladı.

Gruptakilerden bazılarının ellerinde sopa olduğu görüldü. Bu grup ile, Okmeydanı’nda Berkin Elvan ailesinin evinin çevresinde bekleyen başka bir grup karşı karşıya geldi.

Kavga esnasında silah sesleri de duyuldu. Olayda 3 kişi yaralandı.

Yaralılardan ikisi Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne, biri de Kasımpaşa'daki Deniz Hastanesi’ne kaldırıldı.

Başından yaralanan ve Deniz Hastanesi'nde tedavi altına alınan Burak Can Karamanoğlu hayatını kaybetti.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan kişilerden birinin elinden, diğerinin ise sırtından yaralandığı ileri sürüldü.

Burak Can Karamanoğlu’nun  Ergenekon davasından tahliye olan Sedat Peker için facebook hesabından aşağıdaki paylaşımda bulunduğu öğrenildi:

 
Burak Can Karamanoğlu'nun Giresun Alucralı olduğu ve Kasımpaşaspor taraftarı olduğu öğrenildi.

ÜLKÜ OCAKLARI'NDAN AÇIKLAMA

Olayın hangi gruplar arasında çıktığına dair çeşitli spekülasyonlar ortaya atıldı. İddialardan biri MHP'lilerin olayda dahli olduğu yönündeydi.

Beyoğlu Ülkü Ocakları konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Okmeydanı'nda ölen ve yaralanan vatandaşlarımızın teşkilatlarımızla ilgisi yoktur. İlçe ve Ocak Başkanı'mızın provokasyona gelinmemesi konusunda kesin talimatı vardır. Gerekli bilgilendirme yapılacaktır" denildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği, Beyoğlu'ndaki silahlı kavgada hayatını kaybeden Burak Can Karamanoğlu (22) ile ilgili yazılı basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Bu akşam saat 22.30 sularında Beyoğlu ilçesi, Kulaksız Dörtyol mevkii, Çeşme Durağı mıntıkasında iki grup arasındaki sözlü sataşmaların daha sonra silah kullanılan bir kavgaya dönüşmesi sonucunda 1992 doğumlu Burak Can Karamanoğlu adlı genç hayatını yitirmiş, yine bu silahlı saldırı sonucu 1983 doğumlu Hüseyin Taşbaşı el ayasından, Ramazan Gün ise karın boşluğundan yaralanmış olup yaralıların hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Fail ya da faillerin yakalanması yönünde emniyet birimlerimiz tarafından çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir."

KILIÇDAROĞLU'NDAN PROVOKASYON UYARISI GELMİŞTİ

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Berkin Elvan'ın cenaze töreni öncesinde provokasyon uyarısı yapmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun mitinglerine devam etmek için Ankara'dan ayrılırken "Değerli Halkımıza" başlığıyla yaptığı yazılı açıklaması şöyleydi:

"Başbakanlık makamını işgal eden zat, çevresindeki dar bir kadro ile birlikte, tehlikeli bir provokasyon peşindedir. Buna dair son derece kuvvetli duyumlarımı kamuoyunun dikkatine sunmayı, ülkeme ve halkıma karşı olan sorumluluğumun bir gereği olarak görüyorum. Gerçek bir ülke ve insan sevgisinden nasiplenmediği anlaşılan bu kişinin Türkiye'nin büyük bir kargaşa ve kaos ortamına sürüklenmesini, kendisi için yegane kurtuluş yolu olarak gördüğü açıktır.

Halkımızın yüksek duyarlılığı, dayanışma ruhu ve haksızlık karşısında direnme erdemi kişisel ve siyasi çıkarları için provoke edilerek istismara çalışılmaktadır. Kaos, kargaşa ve sosyal kamplaşmadan beslenerek kendi otoriter anlayışını kalıcı bir rejime dönüştürmeyi planlayan bu iktidarın provokasyonları konusunda halkımızın azami dikkat ve duyarlılıkla hareket etmesi son derece önemlidir.

Bu provokatörlerin ve kaos projesi mimarlarının oyununa gelmeme konusunda halkımın yüksek irfanına olan güvenim tamdır."