İstanbul'daki Almanya, Kanada ve Belçika Başkonsoloslukları'na içinde sarı renkli toz bulunan zarf yollandı.

Başkonsolosluk binaları boşaltıldı. AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyoloji ve Nükleer (KBRN) ekipleri NBC saldırısı önlemi alındı.

Zarflarla temas eden personel hastaneye götürüldü. Alınan numuneler Sağlık Bakanlığı'na gönderildi.

SARI ZARFTA SARI TOZ PANİK YARATTI

İlk olarak Şişli 4.Levent'te bulunan TEKFEN binasının 16. katındaki Kanada Başkonsolosluk binasına dün sabah posta yoluyla sarı bir zarf getirildi. Personel tarafından açılan sarı zarfın içerisinden sarı renkte bir toz olduğu görüldü. Kimyasal toz olabileceği endişesi ile konsolosluk görevlileri hemen polise haber verdi.

TOZUN KİMYASAL OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR

Olay yerine bomba uzmanları, olay yeri inceleme ekipleri geldi. Ardından da İstanbul İl AFAD Kimyasal, Biyolojik, Radyoloji ve Nükleer (KBRN) ile Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri ulaştı.

AFAD görevlileri, zarfın bulunduğu odada bulunan ve zarfı açan personele, kimyasal saldırılarda kullanılmak üzere üretilen özel giysiler giydirdi. Olası bir sağlık sorununa karşı bir ambulansta hazır bekletildi.

Polisin olay yerinde yaptığı tespitlerin ardından konsoloslukta bulunan 7 görevli sağlık taramasından geçirilmek üzere binadan çıkartılırken, AFAD ekipleri özel giysiler giyip içeri girdi. Saat 09.00'dan itibaren başlayan inceleme öğle sonrasına kadar devam etti.

Polis yaptığı ilk incelemelerde tozun safran tozu olabileceği yönünde tespitlerde bulundu.

AFAD yaptığı açıklamada, "Başkonsolosluktan alınan bilgiye göre; zarfı açan 1 kişi doğrudan, aynı ortamda bulunan 6 kişi ise dolaylı olarak maddeye maruz kaldı" dedi. (Habertürk)