Bugün Türkiye'nin bir çok ilinde, cezaevlerinde 49. gününü dolduran açlık grevi eylemleri için, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) öncülüğünde 'topyekun direniş eylemleri' düzenlendi. İstanbul'da da yapılan eylemlerde polis eylemcilere müdahale etti.

BDP'liler Okmeydanı'nda Sibel Yalçın Parkı'nda toplanmak istedi, ancak polis parka doğru yürüyüşe geçen göstericilere izin vermedi. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İl Binası önüne siyah çelenk koymak isteyen eylemcilere ise polis müdahalede bulundu. Eylemciler ise polisin müdahalesine karşılık verdi, çatışmalar çıktı. Daha sonra çatışmalar ara sokaklara taşındı.

Polis ve eylemciler arasındaki çatışmalar uzun bir süre devam etti.  

 

YOĞUN GAZ BOMBASI KULLANILDI

Polis, Okmeydanı'nda düzenlenmek istenen eylemlerde yoğun gaz bombası kullanırken, eylemciler de polise taşlarla karşılık verdi. Polisin Okmeydanı'nda kurulan çadıra müdahalesi sonucunda bir çok kadın yaralanırken, gaz bombaları dolayısıyla da bir çok göstericinin yaralandığı kaydedildi.   

 

POLİS EVE GAZ BOMBASI ATTI

Talatpaşa Mahallesi'ne de sarkan olaylarda eylemciler ara sokaklarda polisle çatıştı. Polis ara sokaklara girmezken, sokak başlarından eylemcilerin oldukları noktalara çok sayıda gaz bombası attı.

Talatpaşa Mahallesi, Hanımeli Sokak'ta ise polisin bir evin içine gaz bombası attığı gözlendi. Bir çok vatandaş polisin yoğun gaz kullanımı nedeniyle dükkanlara ve apartmanlara saklanmak zorunda kaldı.

 

TAKSİM VE MALTEPE'DE DE ÇATIŞMALAR OLDU

Taksim'de ise Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi bir grup da açlık grevleri ile ilgili eylem yaptı. Daha sonra eylemi İstiklal Caddesi'ne taşıyan grup, burada polisle çatıştı. Çatışmalar devam ederken gözaltılar da oldu.

Maltepe'de ise Maltepe Meydanı'nda toplanan bir grup açlık grevleri için basın açıklaması yaptı. Ardından oturma eylemi yapan gruba ise polis müdahale etti, çatışmalar çıktı. Polis bazı eylemcileri göz altına aldı. (Demokrat Haber / Nail Karayel-Bekir Avcı)