Sarıyer Zekeriyaköy’deki evinden çıkan ve kendisinden saatlerdir haber alınamayan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik için Jandarma, itfaiye ve AKUT ekipleri seferber oldu. Twitter'da Pamir'in kaybolmasıyla ilgili binlerce mesaj paylaşıldı. Oturduğu mahalledeki boş villaların bahçelerinde yapılan aramalar sonuç vermeyince arama ekipleri ormanlık alana yöneldi. Kaybolan çocuğun babası Serdar Dikdik “Sabah 9 gibi evin salonundaki kapıyı açıp bahçeye çıkmış. Sonra çitlerden atlayarak dışarı gitmiş. Saatlerdir arıyoruz” dedi.

Sarıyer Zekeriyaköy Fesleğen Sokakta bulunan evinden anne ve babası uyurken tek başına çıkan 3,5 yaşındaki Pamir Dikdik’ten saat 09:00’dan beri haber alınamıyor.

Saat 09.00 sıralarında çocuğunun evde olmadığını farkeden baba Serdar Dikdik olayı polise ve jandarma ekiplerine haber verdi. Babanın ihbarıyla olay yerine gelen jandarma ekipleri küçük Pamir’i bulmak için çalışma başlattı.

Önce yakın alanlar arandı. Daha sonra ormanlık alana giren jandarma ekipleri küçük çocuğu aramaya devam ediyor. Bir yandan da üst sokakta bulunan su kuyusu çocuğun içine düşme ihtimaline karşı itfaiye ekipleri tarafından boşaltılıyor.

ARAMAYA MAHALLELİ DE KATILDI

Kaybolan çocuğun bulunması için Zekeriyaköy sakinleri de seferber oldu. Mahalledeki kadın ve çocuklar dahil onlarca kişi ormanlık alanda Pamir Dikdik’i arıyor. Çocuğunu her yerde arayan Serdar Dikdik "Sabah uyuduğumuzda salondaki kapıyı açarak bahçeye çıkmış. Burada da çitlerin üzerinden atlayarak sokağa inmiş. Sonra kendisinden haber alamadık. Polise Jandarmaya haber verdik. Pamir ormanlık alan dahil her yerde aranıyor. Sosyal medyada da duyuru yaptık. Herkesten yardım bekliyoruz " dedi.

VALİ MUTLU'DAN AÇIKLAMA

İstanbul  Valisi Hüseyin Avni Mutlu da Pamir'i arama çalışmalarıyla ilgili Twitter'dan açaklamalarda bulundu. Vali Mutlu 500 kişinin üzerinde bir ekiple arama çalışmalarının sürdüğünü söyledi. (Hürriyet)