İstanbul Kumburgaz'da bir kişinin, polisler tarafından kaçırıldığı belirtiliyor. Bir açıklama yayınlayan İHD İstanbul Şubesi, "İnsanlık onuru işkenceyi yenecek", "Beni gözaltında kaybedecekler, avukatıma haber verin" diye bağıran kişinin, soyadının Sadullahoğlu olduğu tahmin ettiklerini belirti. İHD İstanbul Şubesi, olaya tanık olanların, derneği aramasını istedi.

İHD İstanbul Şubesi'nin açıklamasına göre, dün sabah saat 06.00-06.30 sıralarında Kumburgaz Celalliye'de Atatürk 1. Cadde ile Yavruvatan Caddesi'nin kesişim noktasında bir kişi polisler tarafından dövülerek gözaltına alındı.

Bir görgü tanığının derneğe başvurduğunu belirten İHD, "Polisler tarafından dövülen bir erkek 'İnsanlık onuru işkenceyi yenecek', 'Beni gözaltında kayıp edecekler, avukatlarıma haber verin' diye bağırıyorken görüldü. Bu kişi adını bağırırken üzerine çullanan polisler ağzını kapattılar. Soyadının Sadullahoğlu olduğu sanılıyor. Orta boylu bir erkek olan bu kişi 3-4 resmi polis otosundan birine bindirilerek uzaklaştırıldı" diye duyurdu.

Söz konusu kişinin kaybedilme ve işkence görme riski altında olduğunu kaydeden İHD, şunları kaydetti: "İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi bu şahsın yakalandığı yeri ve gözaltına alınırken dahi işkence edildiğini bilmekte ve takip etmektedir. Bu kişinin durumu ilgili emniyet birimlerince derhal açıklanmalıdır. İnsan haklarına uygun muamele görmelidir. Akıbetinden ona işkence ederek sokak ortasında döverek gözaltına alan polis birimleri sorumlu tutulacaktır. Bu konuda bilgi verebilecek olanların 0212-24444230212-2444423 nolu telefondan derneğimize ulaşmaları rica olunur." (ANF)