Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi Yamak Sokak’ta, Alevi ailelerin yaşadığı apartmanların girişi 24 Aralık’ta sprey boya ile işaretlendi.

Polis olayla ilgili inceleme başlatırken, dün de tepki göstermek amacıyla İstanbul’daki Alevi Dernekleri üyesi yüzlerce kişi Okmeydanı’ndaki Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı İstanbul Şubesi önünde toplandı. Alevi Dernekleri üyeleri, slogan atarak Fetihtepe Mahallesine yürüdü. Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan Okmeydanı Cemevi Başkanı Zeynel Şahin, Alevilerin evlerinin işaretlenmesine tepki gösterdi.

"MARAŞ KATLİAMININ YILDÖNÜMÜNDE OLMASI ENTERESAN"

Maraş katliamının yıldönümü olan 24 Aralık’ta işaretlemelerin yapıldığına dikkat çeken Şahin, “Malatya, Didim, Altınoluk, Erzincan derken bu işaretlemeler sürüp gitmektedir. Birincisi çocuklar, ikincisi tinerciler yaptı dediler. Peki bunu kim yaptı? Biz artık bu dalga geçmeleri, ciddiyetsiz yaklaşımları bir kabullenme olarak görüyoruz. Hükümet bu işaretlemeleri yapanları bulsun” diye konuştu. Şahin, Fetihtepe Mahallesinde yıllardır Alevi ve Sünnilerin bir arada yaşadığını söyledi. Bir arada yaşama ve kardeşlik kültürünün bozulmasını istemediklerini ifade eden Şahin, son olarak şunları söyledi : “Hiç kimse bize üç beş çocuk yaptı masalını okumasın. Bu işaretleri kim koydu?”

Evleri işaretlenen Fetihtepe Mahallesi sakini Aleviler de duruma tepkili. 40 yıldır bu mahallede oturduğunu kaydeden Yusuf Gülyaz, “Ben Aleviyim ama sünni komşularımız da var. Bugüne kadar hiç birinden zarar görmedim. Komşularımızla kardeş gibiyiz” dedi.

Hediye Gül ise evinin işaretlenmesine şu sözlerle tepki gösterdi: “İşaretler yüzünden günlerdir tedirginiz. Görünce büyük şaşkınlık yaşadık. Kim böyle bir şey yapar anlam veremiyoruz. Yetkililer yapanları bulsun.”