1 Mayıs kutlamaları ile ilgili olarak sendika temsilcileriyle bir araya gelen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, toplantının ardından,beraberinde İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'la birlikte açıklama yaptı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs'ta Taksim'de kutlamaya izin verilmeyeceğini açıkladı.

İşte Vali Mutlu'nun açıklamalarından satır başları:

"İstanbul'un farkı meydanlarında bugünün tertip edilmesi konusunda her türlü işbirliği konusunda tekliflerimizi ifade ettik.

Özellikle Taksim'de yapılması arzu edilen kutlamalara ilişkin olarak da, Taksim meydanı'nda çelenk sunma seremonisinin yapılması konusunda kendilerine gerekli işbirliği sağlanacağı, ayrıca 1972 yılında yaşanan acı olaya binaen, Kazancı Yokuşu'ndaki anma seremonisi için kendileriyle paylaştık.

Bir başka meydanda bu mitingin yapılması, Taksim meydanında çelenk sunulması ve kazancı yokuşu'nda anma konusunda kendilerine görüşlerimiz iletildi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü yaptığımız toplantıda da aynı önerileri paylaşmıştık.

Bugünkü toplantıda gördük ki olumsuz pek çok şartlara rağmen Taksim'de yapılması yönündeki değerlendirmelerinde, farklı bir yaklaşım içinde bulunmadıkları, yani başka bir meydanda miting yapmayacaklarını, çelenk sunma ve anma seremonisini gerçekleştirmeyeceklerini ve farklı bir kutlama yapacaklarını ifade ettiler.

Biz de kendileriyle değerlendirmelerimizi paylaştık. 1 Mayıs'ta böyle bir mitinge müsaade edemeyeceğimizi açıklamış olduk."