İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs olaylarında polisin gaz bombasıyla ağır yaralanan Dilan Alp'in örgüt üyesi olduğunu iddia etti.

Vali Mutlu, İSMEK kursiyerlerinin yaptıkları el işi ürünlerini sergilediği Dolmabahçe'deki sergi çıkışı gazetecilerin 1 Mayıs 'ta yaşanan olaylarla ilgili sorularını yanıtladı. Vali Mutlu, " Benim vicdanım rahat " dedi.

"DİLAN KIZIMIZ ÖRGÜT ÜYESİ"

Mutlu, "Dilan 19 yaşında bir kızımız. Örgüt üyesi. Örgüt üyesi derken marjinal grup üyesidir. Kaydı vardır. Marjinal gruplarla bağlantısı vardır. Çatışma içerisindedir. Video kayıtlarında emniyet mensuplarıyla çatışma görüntüsü vardır. Annesiyle beraber teyzesine giden bir kız çocuğu değildir. Radikal örgüt mensubudur ve polisimize taş atan grupla görüntüsü var. Başına böyle bir şey gelsin istemezdik." diye konuştu.

"O KADAR RAHATIM Kİ..."

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, DİSK'in yaşanan olaylarla ilgili dava açacağıyla ilgili açıklamasına cevaben, " Arzu edilen her yere müracaat edilebilir. Dünyanın ne kadar mahkemesi ülkemizin de ne kadar yüce mahkemesi varsa, hepsine müracaat edilebilir. Ben de özellikle müracaat edilmesini arzu ederim. Benim en büyük mahkemem vicdanımdır. 14 milyonluk şehrin bütün sorumluluğunu kendi vicdanımda tartar, önce kendi mahkememi kendi vicdanımda kurarım. Bu konuyla ilgili o kadar rahatım ki almış olduğum karar kendi vicdanımda fevkalade doğrudur," diye konuştu.

Konuşmasını, "Buyursunlar şikayetlerini yapsınlar", diye sürdüren Mutlu, "Biz kendimizden fevkalade eminiz. Yaptığımız hiçbir eksik işlem yoktur. Yanlış işlem de yoktur. Fevkalade doğruyu yaptık," dedi.

Mutlu ayrıca, "Dün akan her damla kanda atılan her taşta atılan her miskette atılan gazda, hepsinde benim söylediklerimi dikkate almayanların ciddi, sorumluluğu vardır.Bu sorumluluklarının hesabını vereceklerdir" dedi.

"HERKES DİYOR Kİ 'POLİS GAZ ATTI'; NE ATACAKTIK?"

Türkiye Komünist Partisi'ni örnek vererek konuşmasını sürdüren Mutlu, "1 Mayıs'ı kısıtladık mı? Engel koyduk mu? Koymadık. Kanuni olan bir yerde arzu ediyorsanız yapın dedik. Nitekim Türkiye Komünist Partisi talep etti. Kadıköy'ü verdik. 1 Mayıs'ın İstanbul'da kutlanmasıyla ilgili bir engel koyan var mı? Böyle bir yönetim söz konusu mu?" dedi.

Mutlu, "Şimdi herkes dönüyor diyor ki İstanbul'da polis gaz attı. Ne atacaktık? Böyle bir şey yok. Herkes hesabını açık ve net verecek. Ben de konuşacağım. Bunu da net olarak ifade edeceğim. Şayet bir hesaplaşma varsa, milletin vicdanında hesaplaşacağız. Ben asla devletin memurunun eli sapanlı eli taşlı eli bilyeli eli silahlı insanların saldırılarına hiçbir şekilde müsaade edemem. Bunların karşısında çelik gibi durmaya devam edeceğiz. İstanbul sahipsiz değildir. İstanbul'u 3 bin tane marjinal gruba teslim edecek halimiz de yoktur. Asla bu istismarlara müsaade etmem" şeklinde konuştu.