Gezi Parkı Direnişçileri çeşitli yerlerde Lice’ye destek eylemleri yaptı.

Lice’de bir yurttaşın hayatını kaybettiği olaylara sessiz kalmayan Kadıköylüler “Diren Lice Kadıköy seninle” sloganı ile Kadıköy’de yürüdü. Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda düzenlenen foruma da katılım büyüktü.

Günlerdir Yoğurtçu Parkı’nda Gezi Parkı direnişi için forumlar düzenleyen Kadıköylüler Lice halkı için yürüdü. Akşam 21.00’de Kadıköy Yoğurtçu parkında toplanan katılımcılar, Lice’ye destek amaçlı yürüyüş kararı aldı.

“Diren Lice” ve “Tayyip’in destanı Lice’de sürüyor” pankartı arkasında toplanan binlerce Kadıköylü yaklaşık 2 saat yürüdü. Bin civarı kişi ile başlayan yürüyüş, hızla kitleselleşerek büyüdü. Kadıköy halkı yoğun ilgi gösterdi, yol boyunca sürekli yürüyüşe katılımlar oldu.

Atatürk ve Türkiye bayraklarıyla katılanların da olduğu yürüyüşte Kürtçe sloganlar da atıldı. Yürüyüş boyunca halkın da alkışlarıyla eyleme destek verdiği gözlendi.

“Her yer Lice her yer direniş”, “Diren Lice Kadıköy seninle”, “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Biji biratiya gelan”, “Lice’de karakol istemiyoruz”, “Halklar barış, AKP savaş istiyor”, “Türk Kürt kardeştir, kardeşime dokunma”, “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber, ya hiçbirimiz", "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganları ile yürüyen kalabalık yürüyüşlerini Yoğurtçu Parkı’nda sonlandırdı.

Forumda ise yürüyüşün etkisiyle duygusal anlar yaşandı. Kürtçe konuşan bir kişi coşkuyla alkışlandı. Bir katılımcı “Kadıköy halkı savaş karşıtı olduğunu göstermiştir” dedi. Bir diğeri “Bu bayrak bizim bayrağımız. Artık Türk bayrağının Kürtlerin, Alevilerin, Ermenilerin, Rumların, Süryanilerin üzerine sallanmasına, tehdit olarak kullanılmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

“DİREN LİCE BEŞİKTAŞ SENİNLE”

Beşiktaş Abbasağa Parkı’nda düzenlenen foruma da katılım büyüktü. Foruma Lice’de yaşanan olaylarla başlandı. Tüm katılımcıların oyuyla Çarşı’daki Kartal Heykeli’ne kadar yürüme eylemi kabul edildi ve “Diren Lice Beşiktaş Seninle” sloganlarıyla yürüyüş yapıldı. Daha sonra grup tekrar Abbasağa Parkı’na dönüp foruma devam etti.

Nişantaşı ve Firuzağada da Lice için destek eylemlerine yoğun katılım ve destek vardı.