Gazeteci Orhan Uğuroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının İstanbul İl Seçim Kurulu tarafından hazırlandığını iddia etti. 

31 Mart Seçimleri'ne Millet İttifakı'nın CHP'li adayı olarak seçimlere giren ve en yakın rakibi Cumhur İttifakı'nın AKP'li adayı Binali Yıldırım'a en az 14 bin fark atarak İstanbul'un yeni Büyükşehir Belediye Başkanı olan Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasının hazırlandığı ileri sürüldü. 

İddia sahibi Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu, İstanbul İl Seçim Kurulu'nun Ekrem İmamoğlu'na bugün mazbatasının verileceğini söyledi. Uğuroğlu Twitter'dan yaptığı açıklamada kaynağının İstanbul Valiliği olduğunu belirterek, "İstanbul İl Seçim Kurulu Ekrem İmamoğlu mazbatasını hazırladı. Ekrem İmamoğlu Bugün davet edilecek ve Mazbatası verilecek... Kaynak İstanbul Valiliği" diye yazdı.

AKP OLAĞANÜSTÜ İTİRAZA HAZIRLANIYOR

İl seçim kuruluna ve il birleştirme tutanaklarına karşı 8 Nisan'da başlayan YSK'ye itiraz süreci dün itibarıyla tamamlandı. Büyükçekmece'de yeniden seçim için başvuru yapmayan AKP'nin olağanüstü itiraz yapabilmesi için önce mazbatanın verilmesi gerekiyor. Olağanüstü itiraz süresi ise 14 Nisan'da doluyor.