Dün İstanbul’un Küçükçekmece ilçesine bağlı Kanarya Mahallesi’nde HDP İlçe Örgütü’nün çağrısıyla yapılan eyleme polis saldırısında Mehmet Veysel Işık isimli genç sırtından ve kolundan vuruldudu. 

Hastaneye kaldırılan Işık’ın, omurilik bölgesine gelen kurşunun akciğerlerinde kanamaya yol açtığı ve felç kalma riskinin bulunduğu öğrenildi.

Evrensel Gazetesi’nin haberine göre, Işık’ın nişanlısının ifadesini aktaran Mehmet Veysel Işık’ın avukatı Ahmet Çan, “Işık, nişanlısıyla bir düğüne gitmek üzere haberleşmiş ve bununla ilgili de mesaj trafiği yaşanmış. Akşam 19.00’da nişanlısıyla buluşmak üzere evden çıktığı anda URAL diye tarif edilen zırhlı araçtan açılan ateş sonucu biri beline diğeri omzuna iki kurşun isabet etmiş. Bu yaralanmalar nedeniyle ciğerleri ve omurilik zarar görmüş. Ciğerleri hasar gördüğü için hemen ameliyata alınamadı. Doktoruyla yoğunluğundan dolayı görüşemedik fakat bugün büyük ihtimalle ameliyat olacak. Durumu kritik, felç kalma riski var” dedi.

Polisin zırhlı araçlardan attığı gaz bombaları nedeniyle HDP Küçükçekmece İlçe Saymanı Selim Dayan ve Halef Sağlam da el ve ayaklarından yaralandı.

(Kaynak: Evrensel)