İstanbul'da salı gününden bu yana etkili olan kar yağışı nedeniyle son 28 yılın en fazla kar kalınlığı ölçüldü. Çatalca'nın köylerinde kar kalınlığı 70 cm'ye ulaştı. Mahmutbey-Hadımköy bölgesinde ise kar kalınlığı yer yer 75 cm'e ulaştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), salı gününden bu yana etkili olan kar yağışıyla ilgili açıklama yaptı. İstanbul'da etkili olan şiddetli kar yağışı gece boyu tipi şekelinde devam ettiği belirtilen açıklamada, TEM otoyolu Büyükçekmece-Mahmutbey arasında zincirsiz TIR’ların yolda kalması nedeniyle otoyol geçici süre ile trafiğe kapandığı belirtildi.

SOĞUK HAVA NE KADAR SÜRECEK?

Sibirya üzerinden gelen soğuk hava dalgası, cumartesi gününden itibaren yerini daha ılık bir hava kütlesine bırakacak. Kar yağışlarının yarın sona ermesi bekleniyor. Pazar ve pazartesi günü yurdun büyük bölümü açık geçecek. İstanbul’da pazartesi günü sıcaklık 9 dereceye kadar çıkacak.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurtta hava şöyle:

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin büyük bölümünde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde yağmur ve sağanak şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların Bursa, Bilecik, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Kütahya, Afyonkarahisar, Konya, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar, Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli yağmur şeklinde olması bekleniyor.

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Sıcaklar batı bölgelerinde mevsim normallerinin altında, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve İç Anadolu’nun güney ve batısında kuvvetli olarak (30-70 km/saat) esecek. Bazı illerimizde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu ve aralıklı kar yağışlı

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu

Adana: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı

Antalya: Çok bulutlu, iç kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı

Samsun: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

Trabzon: Çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmurlu, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı

Erzurum: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

Diyarbakır: Çok bulutlu yer yer kuvvetli olmak üzere genellikle yağmurlu, sabah ve gece saatlerinde karla karışık yağmurlu.

(Milliyet)