İstanbul Şaşkınbakkal’da bir araya gelen binlerce kişi tartışmalı referandumu protesto ediyor.

16 Nisan referandumunda Yüksek Seçim Kurulu’nun verdiği ‘mühürsüz oy’ kararı ve tartışmalı seçim sonuçlarına karşı protesto gösterileri sürüyor. “Hayır bitmedi, daha yeni başlıyor” sloganıyla yapılan eylemler 8’inci gününde.

Hayır Meclisleri referandumun iptal edilmesi talebiyle İstanbul’da merkezi bir yürüyüş düzenliyor. Kadıköy Şaşkınbakkal’da bir araya gelen binlerce kişi “Referandum iptal edilsin” pankartıyla yürüyor. Kitlenin önü polis tarafından kesilse de yürüyüş devam etti.

10 kilometrelik yürüyüşle Kadıköy rıhtıma ulaşan binlerce kişi 'Referandum iptal edilsin' sloganları attı.

Kadıköy Rıhtım’da bir araya gelen kitleye hitap eden oyuncu Barış Atay, işçi, çocuk ve kadın katliamına “Hayır” diyenlerin kazandığını söyledi.

“Size kaybettiniz diyenlere kulak asmayın” diyen Atay, şöyle devam etti:

"YSK önünde el pençe divan duranlara kulak asmayın. Çarşamba günü YSK sonuçları açıklıyor. YSK’yi uyarıyoruz, gerçek sonuçları açıklamazsa sokaklar meşru hakkımız olur. Şimdi yaptığımız gibi direnmeye devam edeceğiz. Siz kazandınız, biz kazandık. Selam olsun ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ diyenlere. Selam olsun bu uğurda tutsak edilenlere."

23 NİSAN YÜRÜYÜŞÜ REFERANDUM PROTESTOSUNA DÖNÜŞTÜ

CHP Beyoğlu İlçe Örgütü’nün 23 Nisan nedeniyle yaptığı yürüyüş, 'Hayır' eylemine dönüştü.

CHP Beyoğlu İlçe örgütü binası önünde toplanan kalabalık Taksim Meydanı’nda bulunan Atatürk anıtına yürüdü. İstiklal Caddesi boyunca yapılan yürüyüşte binlerce yurttaş, 'YSK istifa', “Hırsız YSK”, "Çal çal nereye kadar, bitti buraya kadar" sloganları attı. Onuncu yıl ve İzmir marşı söyleyen grup referandumun iptalini istedi.