Pendik İstanbul Ticaret Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önüne gelen kimliği belirsiz bir kişi elinde av tüfeğiyle okuldan çıkan öğrencilere ateş açtı.

Olayda yaralanan üç öğrenciden biri yaşamını yitirdi.

Okul içinde bileklerini kesen saldırgan, intihar girişiminde bulundu, olay yerine gelen ambulansla hastaneye kaldırıldı.

 Polisin olayla ilgili araştırması devam ediyor.

BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

İstanbul  Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Pendik'te 1 kız öğrencinin öldüğü 2 erkek öğrencinin yaralandığı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "İstanbul Pendik'te bir okulda öğrenim gören H.P.  isimli kız öğrenci yanında 2 erkek arkadaşı D.M. ve C.Y. ile birlikte okuldan çıkarak Pendik Güzelyalı Metro İstasyonuna geldikleri sırada şüpheli M.Y. tarafından pompalı tüfekle ateş edilmesi sonucu H.P. olay yerinde vefat etmiş yanında bulunan arkadaşları D.M. ve C.Y. ise yaralanmışlardır. Şüpheli M.Y. Olay sonrası yakında bulunan bir okula girerek burada intihar girişiminde bulunmuş ve emniyet görevlileri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Tedavisi sonrası 14.10.2017 günü ifadesi alınmak üzere Cumhuriyet Başsavcılığımıza getirilecektir." denildi.