Gökhan Güneş isimli genç, dün öğleden sonra İstanbul Başakşehir'deki iş yerinin önünden kimliği belirsiz beş kişilik bir grup tarafından kaçırıldı.

Başakşehir'deki iş yerinin önünden 'kornet' tipi bir araca bindirilen 23 yaşındaki Gökhan Güneş'in daha önce de sivil polisler tarafından araca bindirilerek kaçırılmak istendiği öğrenildi.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu'ndan (EHB) Avukat Gülhan Kaya, "Daha önce çok defa polis tarafından tehdit edilen müvekkilimiz Gökhan Güneş, dün öğle saatlerinde işyerine gittiği sırada 4-5 kişi tarafından zorla bir araca bindirilerek kaçırıldı" dedi.

Kaya, müvekkili Güneş'in kaçırılmasına ilişkin şu bilgileri verdi:

"En son 79 FY numaralı İETT hattına binmiş (Yenibosna-Fenertepe hattı). Şehit Abdülselam Özatak İlköğretim Okulu durağında inmiş ve burada kaçırılmış. Kamera görüntüleri izlendi. Gökhan’ı kaçıranlar ve kaçırdıkları araç bilgileri tespit edilebilir durumda. Suç duyurusunda bulunduk, savcılığı bir an önce müvekkilimizin bulunması ve kaçıranların tespit edilmesi için harekete geçmeye çağırıyoruz."

Güneş için yarın saat 13.30'da Beyoğlu'ndaki İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi'nde basın açıklaması düzenlenecek.