İstanbul'un Üsküdar ilçesine bağlı Çamlıca Kirazlıtepe Mahallesi'nde kimliği belirsiz kişilerce, Alevilerin evleri işaretlendi.

Alevilerin yaşadıkları evlerin kapısına kırmızı renkte çarpı işareti konulduğu öğrenilirken, Serpil Kartal isimli bir Alevi, sabah işe gitmek üzere evden çıktığı esnada kapılara konulan çarpı işaretiyle karşılaştığını söyledi. Evlerinin önünde şüpheli bir paketin de olması üzerine polise haber verdiklerini ifade eden Kartal, olay yerine gelen polislerin kendilerini, bomba olma ihtimali üzerine sokaktan uzaklaştırdığını söyledi.

BOMBA SÜSÜ VERİLMİŞ PAKET

Bomba imha ekiplerinin şüpheli paketi fünye ile etkisiz hale getirdiği paketin bomba süsü verilmiş boş bir paket olduğu öğrenildi.

Mahallede sadece Alevilerin kapılarının işaretlendiğini ifade eden Kartal, "Bu kişisel bir saldırı değil. Bu saldırı sadece Alevi olanların evlerine yapıldı" diyerek tepki gösterdi.

DÖRT EVE İŞARET KOYULMUŞ

Diğer taraftan BirGün’e konuşan Ali Ekber Kartal da kimseyle şahsi bir husumetinin bulunmadığını, bölgede komşularıyla aralarının iyi olduğunu belirtti. Kartal; “Sabah saat 7:00 sıralarında bir alarm sesi duydum. Sesin dışarıdan geldiğini fark edince çıkıp baktım ve paketi gördüm. Eşimi uyandırdım, komşuları uyandırdık ve evin işaretlendiğini de fark ettik. Böyle dört ev işaretlenmiş, tamamı Kürt Alevi” diye konuştu.

Emniyete konuyla ilgili ifade verdiğini belirten Kartal, “Ben İHD üyesiyim, demokrat ve Alevi sorununa ilgili bir insanım. Şahsi düşmanım yok. Şüphem kimliğimin hedef alındığı yönünde. Komşularla ilişkimiz çok iyi, zaten çoğu insan burada akraba. Suruç’tan sonra bu tip olaylar arka arkaya gelmeye başladı, bunu da onun küçük de olsa bir halkası olduğunu sanıyorum” dedi.

POLİS: AMATÖR BİR DÜZENEK

Kartal, karakoldaki ifade sırasında terörle mücadele polislerinin bazı sorular sorduğunu ve paketin amatörce hazırlandığını söylediklerini belirtti. Polisin verdiği bilgiye göre pakete bomba süsü vermek için inşaat kabloları ve bir saat kullanıldı.

Olay sonrası Alevi derneklerinden çok sayıda yönetici ve Alevi dedesi Ali Soysüren, Çamlıca’ya gelerek Kartal’dan bilgi aldı. Kartal, gerek görmeleri halinde konuyla ilgili basın açıklaması yapacaklarını da kaydetti.