Kandilli Rasathanesi, İstanbul'da 4,2 büyüklüğünde depremin meydana geldiğini duyurdu. Kandilli'nin aktardığı bilgiye göre, saat 15.07'de meydana gelen depremin merkezi Sultanbeyli olarak belirtildi. Depremin derinliği ise 15.1 kilometre olarak açıklandı.

Depremin büyüklüğü ise 4,2 olarak bildirildi.

Depremin merkezinin Kartal olduğunu belirten AFAD, derinliğin 7.06 kilometre olduğunu ifade etti. 

VALİ YERLİKAYA: OLUMSUZLUK BULUNMAMAKTADIR

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, "Güvenlik ve zabıta birimlerimize intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır" dedi.

İMAMOĞLU: GEÇMİŞ OLSUN İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da paylaştığı mesajda "İstanbul’un bugün yaşadığı sarsıntının hiçbir can ve mal kaybına yol açmaması sevindirici ancak deprem gerçeğinin şehrimizin önemli bir gündemi olduğunu hatırlatması açısından önemli. Geçmiş olsun İstanbul" ifadelerini kullandı. 

HALUK ÖZENER: MARMARA'DA BİLDİĞİMİZ FAYDA OLDU

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Kandilli Rasathanesi Müdürü Haluk Özener'in ile yaptığı görüşmeyi paylaştı.

Işık, Özener'in "4.2 büyüklüğünde Kartal civarındaki Marmara'da bildiğimiz fayda oldu deprem. Öncü mü değil mi şu an söyleyemeyiz. Ancak ilerleyen saatlerde daha büyük depremler olursa bu yönde bir değerlendirme yapılabilir" dediğini aktardı.

PROF. AHMET ERCAN: BU DEPREMCİK

Oda Tv'ye konuşan Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Biz 4’ten büyüklere deprem diyoruz, bu depremcik” dedi. Ercan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Asıl büyük İstanbul depreminin olmasının beklenildiği yerden çok uzak bir bölgede gerçekleşti. Bu iyi haber. Yaşanan, yerel gerginlik boşalmasıdır. Daha büyük bir deprem yaratması söz konusu değildir.  Deprem bilimciler umarım şüpheli açıklamalar yapmaz. Beklenen İstanbul depreminin ayak sesleri değildir bunlar. Bu depremcikle ilgili ‘büyük İstanbul depreminin ayak sesidir’ demek bilime aykırıdır.”

'SAAT GEÇTİKÇE DÜZELECEK'

Büyük İstanbul depreminin Avrupa yakasında gerçekleşmesinin beklendiğini kaydeden Prof. Dr. Ercan, “Bu yaşanan sarsıntı büyük bir taş ocağının patlamasıyla aynı şiddette. Ben 4-5 kilometre derinlikte olduğu kanısındayım. AFAD ve Kandilli Rasathanesi birbirlerinden farklı derinlikler açıkladılar, saat geçtikçe bunun düzeleceğini düşünüyorum” dedi.

'İNSANLAR SOKAĞA DÜŞMESİN'

Prof. Dr. Ahmet Ercan, vatandaşlara da panik yapmamaları uyarısında bulundu. Ercan, “İnsanlar koşmasın, sokağa düşmesin, arabalarına binip trafiği kitlemesin. Büyük deprem beklentisi içerisinde değilim.” İfadelerini kullandı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: OLUMSUZ DURUM YOK

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da olumsuz herhangi bir ihbarın ulaşmadığını kaydetti.