Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Adalar İlçe Örgütü binasına saldırı gerçekleştirildi. İçeride kimsenin bulunmadığı sırada parti binasının camları kırıldı… Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis, bir kişiyi gözaltına aldı.
 
Olay yerinde incelemelerde bulunan polis, saldırının bir kişi tarafından yapıldığını tespit ederken, parti binası etrafında da güvenlik önlemleri aldı. Gözaltına alınan O. N. ise, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.
 
“GELDİM SİZ YOKTUNUZ…”
 
Gözaltına alınan O.N.’nin facebook hesabına “Geldim siz yoktunuz, gözaltına alındım. Birazdan serbestim” yazdığını gören partililer, tek kişi tarafından gerçekleştirilen saldırının planlı yapıldığını düşünüyor.


 
Olayla ilgili Adalar Gerçek’in konuştuğu HDP Adalar İlçe Eşbaşkanı Cevdet Çiftçioğlu, “Her ne kadar tek kişi yaptı denilse de olayın planlı yapıldığı açıktır. Şahsın sarhoş olduğu iddia ediliyor ama sosyal medyada yazdığı cümle kafa karıştırıcı. Öte yandan sarhoş bir insanın o taşları yukarı fırlatması çok zor… O.N.’nin sosyal medyada daha önce yaptığı paylaşımlara baktığımızda ise siyasi bir kimlik göremiyoruz ama şahsın birileri tarafından yönlendirildiğini, kullanıldığını düşünüyoruz” dedi.
 
“FARKLILIKLARIMIZLA BİRADAYIZ”
 
Cevdet Çiftçioğlu, “Adalarımızda farklılıklarımızla, zenginliklerimizle bir arada yaşıyoruz. Herkes herkesi tanır. Hangi düşünceden olursak olalım, aynı masada oturuyoruz, çaylarımızı içiyoruz. Birbirimizden selamımızı esirgemiyoruz... Sevgi ve saygının, sağ duyunun hakim olduğu adalarımızda, kimse nefret tohumları ekmeyi başaramayacaktır, halkları birbirine düşüremeyecektir. Tercihimiz nefretten değil, her zaman sevgiden yana olacaktır. Biz bu güzellikleri barındırırken Adalarımızda hiçbir saldırı amacına ulaşamaz” diye konuştu. (Kaynak: adalargercek.com)