Gazze'ye yönelik hava saldırılarını yoğunlaştıran İsrail ordusunun olası bir kara operasyonu için hazırlık yaptığı açıklandı.

İsrail ordu sözcüsü Hidai Zilberman, Gazze Şeridi'ne olası operasyon için askeri birimler tarafından hazırlanan planların bugün onay için Genelkurmay Başkanı Aviv Kohavi'ye sunulacağını belirtti.

Gazetecilere konuşan Zilberman, İsrail hava saldırılarının Gazze'de Hamas'ın üst düzey komutanlarını hedef almaya devam ettiğini belirterek "Örgüt her şeyini kaybediyor. Gece Gazze Şeridi'nde merkez bankası ve iç güvenlik binaları gibi hükümet hedeflerini yerle bir etmeye başladık. Hamas çöküşü fark ediyor. Örgüt ve hatta bayram arifesinde yıkımı gören Gazze kamuoyu içinde baskı var" dedi.

Tüm seçeneklerin masada olduğunu kaydeden Zilberman, olası kara operasyonu öncesinde sınıra ek birliklerin konuşlandırıldığını da ifade etti.

İsrail ordusunun bir diğer sözcüsü Jonathan Conricus da, hazırlıkların inceleme aşamasında olduğunu duyurdu.

"650'DEN FAZLA HEDEF VURULDU"

İndependent'in Jerusalem Post gazetesine dayandırdığı habere göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırılarında aralarında karakolların, içişleri bakanlığı binasının ve bankaların yanı sıra Hamas komutanlarının evlerinin de bulunduğu 650'den fazla hedef vuruldu.

Yıkılan binalar arasında üç yüksek katlı bina da var.

Ayrıca 10'u üst düzey olmak üzere yaklaşık 60 Hamas mensubunun öldüğü öne sürülüyor. Filistin sağlık kurumlarıysa, Gazze'deki saldırılarda 17'si çocuk en az 72 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Jerusalem Post ayrıca, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun Hamas'ın ateşkes teklifini reddettiğini ve bu konuda güvenlik kabinesini bilgilendirdiğini yazdı.

Habere göre kabine, dün gece Gazze'ye hava saldırılarının artırılması planını da onayladı.

Netanyahu, Gazze'deki Hamas yöneticilerinin hayatını kaybettiği saldırılar için "Bu daha başlangıç. Akıllarına gelmeyecek darbelerle onlara saldıracağız" demişti.