Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Hamas ve İsrail arasında ateşkes anlaşmasının yapıldığını belirterek, "Bu gece 12.00'de ateşkes yürürlüğe girecek" dedi. Hamas ise "ateşkes sonuçlanmadı, ama anlaşma yakın" açıklamasında bulundu.

Davutoğlu, gün boyu ateşkes için çaba harcadıklarını bildirirken, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ve Arap Birliği üye ülkelerinin dışişleri bakanlarıyla Gazze'ye yaptıkları ziyarette, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğünü açıkladı.

HEYET GAZZE'DEYKEN YAPILAN SALDIRILAR KINANDI

Davutoğlu, "Heyet Gazze'deyken İsrail'in saldırılarını sürdürmesini kınıyoruz" dedi.

İsrail'in saldırılarını sürdürmesine rağmen ateşkes konusunda anlaşmaya varıldığını bildiren Davutoğlu, "Ateşkes anlaşması yapıldı. Bu gece saat 12.00'de ateşkes yürürlüğe girecek" diye konuştu.

"ATEŞKES OLABİLİR DEMİŞLERDİ"

Hamas ve İslami Cihad Hareketleri, Mısır heyetinin arabuluculuğu ile akşam saatlerinde ateşkes ilan edebileceklerini duyurdu.

Her iki siyasal hareket te ateşkes şartı olarak "İsrail'in Filistinli liderlere suikast yapmaması ve Gazze'ye yönelik hava, kara ve denizden saldırılara son vermesi, ambargonun kaldırılması" öne sürüldü.

Hamas Sözcüsü Muşir El-Mısri, yaptığı açıklamada, "İsrail-Hamas arasındaki ateşkes ihtimali açık" ifadesini kullanmıştı. (cnn)