ABD Başkanı Donald Trump’un 6 Aralık’ta Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanımasından sonra patlak veren gösterilerde 11 kişi yaşamını yitirdi.

Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze’de İsrailli güçlerle yaşanmaya devam eden çatışmalara karıştıkları iddia edilen üç Türkiye vatandaşı ise gözaltına alındı.

Duyuru İsrail Emniyet Müdürlüğü Sözcüsü Micky Rosenfeld’den geldi. Rosenfeld, Kudüs'te bulunan Harem-üş Şerif bölgesinde Cuma günü yaşanan "bir olaydan" dolayı üç kişinin kısa sürede mahkemeye çıkarılmasının beklendiğini ifade etti.

Öte yandan, Kudüs’te dün gözaltına alınan 3 Türkiye vatandaşı, İsrail mahkemesince kefaletle serbest bırakıldı.

Dün akşam namazının ardından Mescid-i Aksa'nın Pamukçular Kapısı'nda bir grup Türkiye vatandaşıyla güvenlik güçleri arasında arbede yaşandığı ve iki kişinin gözaltına alındığını şimdilik bilinen detaylar.

Olayda İsrail polisinin üzerinde Türkiye bayrağı bulunan kişilerin tişörtlerini çıkarmalarını aksi halde Mescid-i Aksa bölgesine girişlerine izin verilmeyeceğini bildirmesi üzerine arbede çıktığı bildiriliyor.

Bu olayda Mescid-i Aksa'yı ziyaret etmek için Belçika'dan geldikleri ve çifte vatandaş olduklarını anlaşılan Türkiye vatandaşlarının isimleri Abdullah Kızılırmak ile Mehmet Kargılı olarak belirlendi.

Kaynak: BBC Türkçe