Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı İstanbul’da gözaltına alındı.

Karadayı’nın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen 28 Şubat soruşturması kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında eski Genelkurmay Başkanlarından İsmail Hakkı Karadayı ifade vermek üzere Ankara Adliyesi'ne çağrıldı.

Ankara’dan İstanbul’a giden polis ekipleri, Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı’nın bulunduğu Fenerbahçe Orduevi’ne gitti.

Karadayı’nın önümüzdeki saatlerde Ankara’ya getirilmesi, soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Bilgili’ye ifade verecek.

28 Şubat soruşturması kapsamında bugüne kadar 90 kişi gözaltına alınmıştı. Aralarında dönemin 2. Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir'in de bulunduğu 60 kişi tutuklanmıştı.

Emekli Orgeneral Çevik Bir, yaptığı açıklamada, süreçte her hangi bir suç fiili olmadığını savunarak “Her şey emir komuta zinciri içerisinde gerçekleşti” demişti.

Dönemin Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, dönemin Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı’nın da soruşturulması amacıyla suç duyurusunda bulunmuş ve “Suçun varlığında ısrarlı olunuyorsa eşit ve adil davranılmalı, Karadayı da soruşturma kapsamına alınmalıdır. Karadayı’nın da soruşturma kapsamına alınması, soruşturmanın selameti açısından yasal bir zorunluluk ve vicdanı bir görevdir” demişti.

28 Şubat soruşturmasının iddianamesinin yazılmasına devam ediliyor.