Kürdistan Federe Bölgesi’nde gezi ve temaslarını sürdüren İsmail Beşikçi’ye "Melle Mustafa Barzani Madalyası" verildi.

Madalya Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzanî tarafından Selahaddin kentindeki ofisinde Beşikçi'ye bizzat takdim edildi.

Beşikçi, Kürdistan bölgesel yönetimini, Barzani'yi, Peşmerge güçlerini ve Kürdistan Bayrağını görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi ve gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

Gelawej’in Rudaw.net sitesinden yararlanarak geçtiği habere göre; Beşikçi, Kürtlerin 20. yüzyıl içinde çektikleri acı ve zulümlerden bahsederek, Şeyh Mehmudê Berzenci, Qazi Muhammed ve Mıstafa Barzani'nin yürüttükleri direnişleri, mücadeleleri örnekleyerek bugün elde edilen kazanımların bu mücadelelerin ürünü olduğunu kaydetti.

Uzun yıllar hapishanede kaldıktan sonra ilk "yurt dışı" seyahatini Özgür Kürdistan'a yapan Beşikçi, "20. yüzyıl boyunca gasp edilen Kürt ulusal halklarının 21. yüzyılda elde edileceği" inancını vurguladı.



“KÜRDLERİN İRADESİNİ YOK EDEMEDİLER"

Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Barzani ise İsmail Beşikçi'ye Kürt halkı adına teşekkürlerini iletti ve onun Kürt ulusal hakları için çektiği zahmetleri ve verdiği mücadeleyi takdirle karşıladıklarını belirterek şöyle devam etti: "Günümüzde artık Kürt sorunu inkar edilemez. Evet doğrudur, zor ve zulümle Kürtleri yok etmeye çalıştılar ama Kürdlerin iradesini yok edemediler."

Daha sonra Barzani, Kürt ulusal haklarını savunması ve emeklerinden dolayı Beşikçi'ye teşekkür ederek Melle Mıstafa Barzanî nişanını göğsüne taktı.

Melle Mıstefa Barzani nişanı, Kürdistan Bölgesel Yönetimi tarafından Kürt ulusal davasına ve barışa hizmeti geçen şahsiyetlere veriliyor. Kürt yönetiminin bu en üst nişanının tüm ömrü boyunca Kürt ulusunun varlığı ve haklarının kabulü uğruna mücadele ile geçiren bilim insanı İsmail Beşikçi'ye verilmesi bir vefakarlık örneği olarak takdirle karşılandı.

İsmail Beşikçi ve İsmail Beşikçi Vakfı yöneticilerinin Güney Kürdistan gezisi devam ediyor. Beşikçi, dün de Baba Barzani'nin mezarını ziyaret etmişti. (Gelawej)