İşkence hükümlüsü Sedat Selim Ay'ı Emniyet Müdür Yardımcısı yapan AKP Hükümeti, karakolda bulunan Filistin askısı için "Emir versek kötü muameleyi önleriz ama o zaman da suç patlaması yaşanır" diyen Emniyet Müdür Yardımcısı'nı vali yaptı.

AKP Hükümeti'nin işkence hükümlüsü Sedat Selim Ay'ı Terörle Mücadeleden Sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcılığı'na ataması hala tartışma gündeminde yerini konurken, AKP yine tartışılacak bir atama gerçekleştirdi. Bu kez karakolda bulunan Filistin askısı için "Emir versek kötü muameleyi önleriz ama o zaman da suç patlaması yaşanır" diyen Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pek Iğdır Valisi yapıldı.

Dönemin TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeleri, 29 Şubat 2000 tarihinde Gaziosmanpaşa'ya bağlı Küçükköy Karakolu'na habersiz ziyaret gerçekleştirmişti. Komisyon Başkanı Sema Pişkinsüt, ANAP'tan Emre Kocaoğlu, DYP'den Kadir Bozkurt'un da aralarında olduğu heyet, karakolun alt katındaki odalardan birinde "Filistin askısı" bulunmuştu. El konulan işkence aleti Meclis'e götürülmüş, Pişkinsüt, Filistin askısını Meclis kürsüsünden milletvekillerine göstermişti.

Polislerden bazıları "Bunu daha önce hiç görmedik, ne işe yarıyor bilmiyoruz" derken, dönemin İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Pek, işkence aleti için "Emir versek kötü muameleyi önleriz ama o zaman da suç patlaması yaşanır" demişti.

İşkence itirafında bulunan Pek, terfi ettirilerek Emniyet Genel Müdür Yardımcısı oldu. Ancak, AKP'nin son valiler kararnamesi ile yeni bir terfi ile Iğdır'a vali yapıldı. (ETHA)