Şapatan’da işkenceye uğrayan 38 köylü olay günü operasyona katılan özel harekat polisleri ve rapor vermeyen doktor Elif Ç. hakkında suç duyurusunda bulundu.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Şapatan (Altınsu) köyünde operasyona çıkan özel harekat polislerinin işkencesine maruz kalan 38 kişi Şemdinli Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. 3 gündür ifadeleri savcılık tarafından alınan 38 kişi, Hakkari Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şubesi’ne bağlı polisler ve darp sonrası götürüldükleri Şemdinli Devlet Hastanesi’nde çalışan doktor Elif Ç. hakkında “İşkence, eziyet ve görevi kötüye kullanma” gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Köylüler, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün 3'üncü katında bulunan TEM Şube’de hortum, çekpas sapı, silah dipçiği ve yumruklar ile işkenceye maruz kaldıklarını belirtti.

KÖYDE BAŞLAYAN İŞKENCE EMNİYETTE DEVAM ETTİ

Yol boyunca işkence ve küfürlere maruz kaldıklarını anlatan köylüler, götürüldükleri İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde de işkencenin devam ettiğini anlattı. Köylüler, götürüldükleri emniyette 35-40 yaşlarında kır saçlı, sakallı bir sivil polisin, “Daha dayak yemediniz, dayak yeni başlıyor“ diyerek, gruplar halinde getirilenleri hortumla dövdüğünü anlattı.

Suç duyurusunda bulunanlardan Cevdet Girgin, isimli yurttaş, gelen özel harekat polislerinin arama kararını dahi göstermeden, kapı ve pencereleri kırarak eve girdiğini anlattı.

Girgin, sinkaflı küfürler savuran ve yüzlerini görmesi halinde tanıyabileceğini belirttiği özel harekatçıların, kendisi ve 80 yaşındaki annesini darp ettiğini söyledi. 2 saat boyunca işkenceye maruz kaldığını dile getiren Girgin, baygın halde balkondan atıldığını ve öldüğünü sandıklarını paylaştı.

İşkencenin izlerini belgeleyen fotoğraflarla suç duyurusunda bulunun Girgin, hastanenin rapor talebini gözardı ettiğini belirtti.

Suç duyurusunun ardından Şemdinli Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2017/1255 dosya numarasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturma kapsamında, işkence gördüğünü belirten köylülerin müşteki sıfatı ile ifadeleri alındı. (Kaynak: Dihaber)