Giray Poyraz* / Demokrat Haber

Uzun zamandır takipçisi olduğumuz ve günlerdir heyecanla beklediğimiz Roşin Çiçek davası bugün zor koşullar altında nihayet sonuçlandı. Mahkeme için Diyarbakır'a giden arkadaşlarımızın heyecanını bizler de sosyal medyada yaşadık. Arkadaşlarımızla sürekli bir haberleşme içindeydik. Orada onların yaşadıklarını, izlenimlerini ve adliye atmosferini sürekli sosyal medyada paylaştık. Yine günler öncesi sosyal medyada Roşin Çiçek davasına kamuoyu oluşturmak için çalışmalar yaptık. Peki, dava nasıl geçti?

Duruşma günü adliyeye giden arkadaşlarımız, davaya müdahil olabilmek için dilekçe verdiklerini, LGBTİ aktivisti arkadaşlarımızdan 15 kişi müdahil alındığını ve aile tarafından gelen herkesi de müdahil olarak duruşmaya aldıklarını söylediler. Bu süreçte arkadaşlarımıza destek vermek için; CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Melda Onur ve BDP Genel Eşbaşkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş da oradaydı. Ayrıca arkadaşlarımız duruşma sırasında izleyiciler arasında olan sanık yakınlarının LGBTİ aktivistlerine saldırdığını, Roşin Çiçek’in babası ise başta Mahmut Tanal’a küfürler savurduğunu, polisin araya girip ailenin dışarı çıkartıldığını ifade ettiler. LGBTİ aktivistleri arkadaşlarımız ise bir süre adliyede bekletildikten sonra BDP’nin gönderdiği otobüsle adliyenin arka kapısından çıkarıldı.

KATİLLERE MÜEBBET HAPİS

Diyarbakır'da eşcinsel olduğu için 17 yaşında öldürülen Roşin Çiçek‘in, babası ağırlaştırılmış müebbet, iki amcası ise müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ayrıca amcalardan Ş.Ç., ruhsatsız silah taşımaktan da ceza aldı.

YİNE TEHDİT, YİNE KAN DONDURUCU AÇIKLAMALAR!

''Eğer bizden herhangi biri ceza alırsa bu adliyeden o milletvekili de dahil hiç kimse sağ çıkmayacak!'' Arkadaşlarımızın ve bizim kanımızı donduran bu sözler Roşin Çiçek'in ailesine ait! Bu sözler üzerine sosyal medyada arkadaşlarımızla daha çok birlik olup, paylaşımlarımızı hızlandırdık ve yaygınlaştırdık. Bu tehdit sadece orada olan arkadaşlarımıza değil, hepimize yapılmış bir tehdittir!

Tehditlere ve hakaretlere boyun eğmeyeceğiz!

Bu kan dondurucu tehditten sonra, bir kan dondurucu ifade ise babadan geldi: ''Baba M.Ç: Çocuğumu korkutmak istedim. Terörist mi olsaydı hakim bey? Tartıştık, vurdum.''

Bir baba nasıl bu sözleri söyleyebilir? Vicdansızlık, ruhsuzluk ve psikolojik hastalıktır bu! Uyu Roşin, duyma sen bu söylenenleri! Işıklar içinde, yıldızlar içinde uyu..

BU DAHA BAŞLANGIÇ...

Evet, Roşin Çiçek davası için verdiğimiz mücadele sonuç verdi. Peki, bitti mi ? Hayır! Yıllar önce babası tarafından LGBTİ olduğu için öldürülen Ahmet Yıldız'ın katili hala kayıp. Biz bu davanın da takipçisiyiz ve adalet yerini bulana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz! R.Ç davasında yanımızda olan herkese ben şahsım adına çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarımız orada mücadele verirken, bizler de sosyal medya üzerinden mücadelemizi verdik. Ali İsmail'i, Berkin'i, Medeni'yi, Abdullah'ı, Ethem'i, Hrant'ı, Roboski'yi de adalette boğana kadar MÜCADELEYE DEVAM!

* Hêvî LGBTİ Aktivisti