Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanı olduğu öne sürülen bir kişi, Bağcılar’da Barış ve Demokrasi Partisi ile Halkların Demokratik Partisi tarafından düzenlenen Lice protestosunda, elinde bulunan maket bıçağı ile eylemcilerin üzerine yürüdü.

Bir grup eylemci, polis tarafından kalkanlar aracılığıyla meydandan çıkartılmak istendi. Yaşanan arbedenin ardından polis, eylemcilere biber gazıyla müdahale etti. Meydanda yaşanan olaydan kısa süre sonra BDP Bağcılar İlçe Binası önünde toplanan yaklaşık 300 kişilik grup meydana yürümek istedi.

Grubun önü TOMA ve çevik kuvvet polisleri tarafından kesildi. Bir süre süren müzakereler sırasında toplanan kalabalık ‘Lice halkı yalnız değildir’ şeklinde sloganlar attı. PKK lideri Abdullah Öcalan'ın posterlerini açan grubun yürümesine izin verilmemesi üzerine ortam gerildi. Polis gruba TOMA’lardan tazyikli su ve biber gazıyla saldırdı. Eylemciler de caddedeki çöp konteynırlarını devirerek polise taş ve şişe ile karşılık verdi. Havai fişek de kullanan grup, müdahalenin ardından ara sokaklara dağıldı.

BIÇAKLA ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Öte yandan, İŞİD bayrağının bulunduğu bir tişört giyen bir şahıs ise elinde bulunan maket bıçağıyla eylemcilerin üzerine yürüyüp saldırmak istedi. (İMC)