Irak İslam Şam Devleti (IŞİD) örgütünün, bir ‘çocuk savaşçı kampı’ kurduğu iddia edildi. Buna göre, örgüt Rakka’daki ‘Şeriat Kampı‘nda çocukları intihar bombacısı olmaları için eğitimden geçiriyor. Çocuklar, kamptan mezun olmak için bir rehineye işkence yapmak zorunda bırakılıyor.

‘200-300 ÇOCUK VAR’

İngiliz gazetesi Daily Telegraph’ın Suriyeli aktivist İbrahim el Rakkav’a dayandırdığı habere göre, 16 yaşından küçük 200 ila 300 erkek çocuk bu kampta intihar bombacısı ve infazcı olarak eğitiliyor.

Rakkav, IŞİD’in kaçırdığı çocukların yanı sıra Rakka’ya gelen yabancı savaşıların çocuklarının da eğitimden geçirildiği yerin ailelere ‘izci kampı’ gibi tanıtıldığını anlattı. Haberde, kamptaki çocuklara dini eğitimlerin verildiği ancak asıl amacın militan yetiştirmek olduğunu belirtildi.

MEZUNİYET ŞARTLARI

Rakkav’a göre, militanlar kampa getirilen çocuklara ilk olarak roketatar ve Kalaşnikov kullanmayı öğretiyor. Ardından çocuklar iki gruba ayrılıyor; bir bölümü ‘sıradan‘ savaşçılar, bir bölümü de intihar bombacısı olarak eğitiliyor.

Rakkav, çocukların ‘kamptan mezun olmaları için‘ örgütün rehin tuttuğu kişilerden birine işkence yaparak ya da öldürerek öğrendiklerini uygulamaya zorlandıklarını anlattı.

Rakkav, örgütün yeni bir nesil yetiştirdiğini söyledi: “Örgüt, gözünü kırpmadan intihar bombacısı da olmanın da dahil olduğu, kendi emirlerini uygulayacak yeni bir nesil inşa ediyor.” (Diken)