Diyarbakır'ın Çınar'da, yaya olarak yürüdüğü bir köy yolunda karşılaştığı köylülere "cihada gidiyorum" karşılığını veren bir kişi köylülerce alıkonuldu.

Üzerinden Türkiye'nin Fransa Başkonsolosluğundan alınmış Cihan Mersin adına düzenlenmiş pasaport çıkan kişi, daha sonra jandarmaya teslim edildi.

Söz konusu kişinin üzerinde ve sırtındaki çantasında yapılan aramada Elazığ-Karakoçan nüfusuna kayıtlı olduğu gözüken Cihan Mersin adına düzenlenmiş bir hüviyet, yine Türkiye'nin Fransa Başkonsolosluğu tarafından aynı isme düzenlenmiş bir pasaport ile 2 telefon, kelepçe, kenarlarına gizli" ya da "secret" yazılmış çok sayıda dini içerikte Türkçe ve Fransızca dokümanlar, bazı krokiler, IŞİD militanlarının giydiği türden kara bir entari ile bir yüzünde Arapça yazıların diğer yüzünde ise küçük ebatlarda Türkiye, Pakistan ve Azerbaycan bayraklarının yer aldığı siyah bir bayrak çıktı.

DİHA'nın haberine göre Cihan Mersin adlı kişi, yapılan aramanın ardından gözaltına alınarak İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. Mersin'in sorgusu halen sürüyor.